Božidar Milošević pobijedio na konkursu ''Najljepša fotografija Semberije''

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA- "Krst manastira Sveti Vasilije Ostroški" autora Božidara Miloševića najbolji je rad na Konkursu "Najljepša fotografija Semberije", odlučio je stručni žiri.

Drugoplasirani je Marko Mastilo koji je poslao fotografiju "Semberska ravnica u vrelim ljetnim danima", a treći je Bojan Petričević sa fotografijom "Las Bijeljinas".

Najbolji rad u kategoriji "poljoprivreda", fotografiju "Luk" poslao je Bojan Bobić, a u kategoriji sportske fotografije prvo mjesto dijele Srđan Šušić i Božidar Milošević za radove "NO LIMITS – mali fudbaleri" i "Finiš".

Pohvale su dobili Darko Terzić i Nenad Milošević u opštoj kategoriji, Božidar Milošević, Jovica Panić i Nenad Milošević u kategoriji "poljoprivreda", odnosno, Goran Bobić u kategoriji "sport".

Nagrade pobjednicima uručio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović na otvaranju izložbe koja je upriličena u Muzeju Semberije.

"Gradska uprava će u budućnosti čvršće podržavati umjetnost, uključujući i fotografsko izražavanje, kako bi momenti iz života u Semberiji ostali zabilježeni i dokumentovani. Tako ćemo i našim umjetnicima dati podstrek da više i kvalitetnije stvaraju i unapređuju kulturu svoje lokalne zajednice", poručio je Petrović.

Pobjednik Konkursa Božidar Milošević je ocijenio da ovakva smotra zaslužuje da preraste u periodično nadmetanje fotografa, čime bi i imidž Bijeljine bio unaprijeđen.

Stručni žiri Konkursa, raspisanog u proljeće prošle godine, činili su majstor fotografije Slobodan Krstić, kustos Galerije Centra za kulturu "Semberija" Milijanko Miholjčić i profesor Milorad Janković.

Objavljivanje rezultata Konkursa i održavanje izložbe su pomijerani zbog situacije izazvane epidemijom virusa korona, a svečano uručenje nagrada je večeras organizovano u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Izložba u Muzeju Semberije biće postavljena do 19. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana