“Banja Vrućica” uvodi nove terapeutske metode: U primjeni aparat koji odnosi bol

PR
“Banja Vrućica” uvodi nove terapeutske metode: U primjeni aparat koji odnosi bol

​TESLIĆ - “Tesla care”, aparat nove generacije, koji pomaže kod brojnih vrsta zdravstvenih problema, odnedavno je u vlasništvu Zdravstveno-turističkog centra (ZTC) “Banja Vrućica”.

Ovaj aparat našao je široku primjenu u oblasti urinoginekologije, rehabilitacije, sportske medicine i neurofizioterapije.

Uređaj magnetskog sistema razvijen je prije svega za liječenje oslabljenih mišića dna karlice i urinarne inkontinencije s posebnom tehnologijom funkcionalne magnetske stimulacije (FMS). Uređaj stvara pulsirajuće magnetsko polje koje uzrokuje kontrakciju mišića dna karlice, bez neugodnog ubacivanja elektrode.

“Suština rada ovog aparata je u stimulaciji mišića magnetnim poljem visoke frekvencije. Ostale vrste magnetnih terapija nemaju ovaj efekat. 'Tesla care' se, prije svega, preporučuje kod urinarne inkontinencije, to jest kod otežanog zadržavanja mokraće. Kontrakcije koje izaziva jako magnetno polje vježbaju mišić kako bi ojačao i tako u što većoj mjeri bio u funkciji. Ono što pacijent ne može sam da izvježba sada može da ostvari pomoću ovog aparata”, pojašnjava dr Nataša Vajić, fizijatar ZTC “Banja Vrućica”.

“Tesla care” aparat, koji se sastoji od stolice i ručnih aplikatora, koristi se i za liječenje impotencije, a široku primjenu ima i u fizikalnoj medicini kao terapijsko sredstvo u liječenju i rehabilitaciji kod akutnih i hroničnih bolova.

“Primjena 'Tesla care' aparata pomaže kod bolnih leđa, vratnog sindroma, torakalne i lumbalne kičme, kod bolova u kukovima, ramenima, laktovima, koljenima, šakama, stopalima. Ova terapijska procedura primjenjuje se i kod svih vrsta reumatskih bolova, kod povreda, te bolova u mišićima. Takođe, ima i neurološku primjenu kod neuralgija, oboljenja perifernih živaca i polineuropatija”, dodala je dr Vajić.

Doktorica Vajić navodi da broj terapija nije ograničen i u zavisnosti od individualnih potreba pacijenta vrši se primjena ove terapijske metode. Naglašava da se ovaj aparat koristi i u dijagnostici, jer veoma uspješno određuje bolne tačke.

Terapijski postupak “Tesla care” aparatom je jednostavan i ne zahtijeva posebnu pripremu pacijenta. Tokom terapije pacijent jednostavno sjedi u stolici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana