Akcija kompanije Mozzart „Humanitarni tiket u podne”: Za dvije godine donirano 13.000 maraka

PR
Akcija kompanije Mozzart „Humanitarni tiket u podne”: Za dvije godine donirano 13.000 maraka

Plemenita akcija u kojoj poznate ličnosti sastavljaju tikete i potencijalni dobitak doniraju ustanovama ili udruženjima u Bosni i Hercegovini traje već dvije godine.

U okviru jedne od mnogobrojnih društveno odgovornih akcija kompanije Mozzart „Humanitarni tiket u podne”, koja traje duže od dvije godine, dosad je donirano ukupno 12.790,00 KM, za više od 20 udruženja i ustanova.

Humanitarni tiket s najvećim dobitkom od rekordnih 4.118,00 KM sastavio je proslavljeni eksjugoslovenski i splitski fudbaler Ivica Šurjak, koji je kao gost ove Mozzartove akcije osvojeni iznos donirao Centru za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banja Luka.

–  Osim kompaniji Mozzart, zahvalni smo i fudbaleru gospodinu Ivici Šurjaku. Ovim gestom su pokazali da postoje kompanije i pojedinci koji nisu zaboravili na mališane koji prolaze kroz rehabilitaciju slušanja i govora. Pored toga što nam je novac zaista važan, ova donacija za nas ima i veliku sentimentalnu vrijednost, jer neko misli o nama, rekao je Saša Tatić, direktor Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banja Luka.

Prije Ivice Šurjaka koji je doprinio da se mališani koji prolaze kroz rehabilitaciju slušanja i govora više raduju novom danu, dobitke od više stotina maraka ostvarilo je na desetine poznatih i – što je još važnije – humanih poznavalaca sporta poput Srđana Vasiljevića, Nenada Jakovljevića, Milice Mandić, Duška Nikolića, Bore Đorđevića, Duška Pijetlovića, Feđe Stojanovića, Nele Mihailović, Maruške Topalović, Darka Plavšića…

Njihove donacije otišle su na više od 20 adresa u Bosni i Hercegovini, na kojima ih je sa radošću dočekalo na stotine onih kojima je pomoć bila prijeko potrebna. Među njima su se našli Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević” Banja Luka, Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići Fojnica, Dom za lica sa invaliditetom Višegrad, Zavod za slijepa i slabovida lica „Budućnost” Derventa, Dom za stara lica „Natura” Pale, Dom za starija lica „Bardača” Srbac, Udruženje „Mozaik prijateljstva” Banja Luka, Udruženje „Kolijevka” Gacko, Dom za penzionere i stara lica Lukavica – Istočno Sarajevo, JU Centar „Zaštiti me” Banja Luka, Dom za starija lica „Miran život” Gradiška, Dom za penzionere i stara lica Prijedor i mnogi drugi.

Podrška lokalnoj zajednici, sportu, bolesnima…

Mozzart je do sada u okviru akcije „Sto terena za jednu igru” obnovio dva terena u Banjoj Luci i Doboju, podržava i sportske klubove, udruženja oboljelih, domove za starija lica, zavode... Kroz svoje društveno odgovorno poslovanje ova kompanija već godinama unazad na donacije i sponzorstva usmjerava značajna sredstva.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana