Zvorničanin Predrag Subotić krenuo pješke do Hilandara

Srna
Foto: Srna

ZVORNIK- Zvorničanin Predrag Subotić krenuo je jutros pješke ispred zvorničkog Hrama Rođenja Presvete Bogorodice do manastira Hilandar na Svetoj Gori.

Na Svetu Goru trebalo bi da dođe 10. oktobra.

Subotić je pred polazak rekao Srni da je krenuo na ovaj sveti put zbog zdravlja svog sina Sergeja koji je imao problema prilikom rođenja.

"Poslali smo sina u Institut za majku i dete u Beograd i hvala dragom Bogu i svim svecima koji su pomogli da on bude dobro i da nema zdravstvenih problema", rekao je Subotić.

On je dodao da na put kreće sam, ali da ima logističku pomoć od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijske uprave Zvornik i drugih ljudi dobrog srca.

Ističući da će odmor nakon prvog dana putovanja biti u Valjevu, drugog u Čačku, trećeg u Kruševcu, a potom u Nišu i Vranju, Subotić je rekao da će šestog dana stići u Skoplje, sedmog u Štip, a osmog dana u Strumicu.

"U grčki grad Nea Santa stižem devetog dana pješačenja, te u Stavros i Stratoni, da bi dvanaestog dana putovanja došao u Ranopolis", rekao je Subotić i dodao da 10. oktobra stiže na Svetu Goru u manastir Hilandar.

On je naveo da ga na ulasku u Sjevernu Makedoniju "preuzima" policija ove zemlje, dok će mu grčka policija pružati pratnju cijelim putem kroz Grčku.

Subotić je u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice uz molitvu dobio blagoslov za putovanje na Svetu Goru, a ispratili su ga članovi porodice i prijatelji, uz želju da zdrav i na vrijeme stigne do cilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana