Zvijezda NBA lige na Janjskom višeboju

S. D.
Zvijezda NBA lige na Janjskom višeboju

ŠIPOVO - Ni nevrijeme nije moglo da spriječi više hiljada posjetilaca da se okupe na manifestaciji "Janjski višeboj 2011", koja je održana minulog vikenda u Strojicama kod Šipova.

Mnogi su došli iz Srbije, Slovenije, Njemačke, Austrije i drugih zemalja, a među njima je, po tradiciji, bio proslavljeni NBA košarkaš Darko Miličić, član ekipe Minesota Timbervulvs, čiji su roditelji rodom iz Janja.

Miličić već treću godinu dolazi na "Janjski višeboj", kako bi dao značaj održavanju ove zanimljive manifestacije.

- Iskoristio sam pauzu u prvenstvu američke NBA lige i došao ovdje u Janj da se družim sa svojim narodom. Volim da dođem u rodni kraj svojih roditelja i predaka i ovdje se sjajno osjećam - rekao je Miličić, koji je uručio diplome i medalje najuspješnijim takmičarima.

Član Odbora za održavanje "Janjskog višeboja" Milenko Milovac istakao je da su se takmičari trudili, a dobro raspoloženje nije moglo da pokvari ni nevrijeme.

- Takmičari su se nadmetali u tradicionalnim disciplinama, kao što je povlačenje konopca, bacanje kamena s ramena, skok udalj, ali i u ekipnim sportovima. Kiša nije spriječila da nadmetanja budu zanimljiva i da "Janjski višeboj" protekne u duhu tradicije naroda ovog kraja - rekao je Milovac.

Dani Šipova

Održavanjem "Janjskog višeboja" zvanično je počela Turističko-sportska manifestacija "Dani Šipova 2011", koja se završava 31. jula centralnom manifestacijom na Šipovačkim barama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana