Župnik Ivan Ravlić još jednom pokazao humanost: Donirao kolica porodici sa tri nepokretne kćerke

Aleksandar Stojanović
Župnik Ivan Ravlić još jednom pokazao humanost: Donirao kolica porodici sa tri nepokretne kćerke

KOTOR VAROŠ - Da humanost nema granica dokazao je još jednom župnik iz Teslića Ivan Ravlić, koji je donirao električna kolica porodici Begović iz sela Zabrđe kod Kotor Varoša.

- Priča ove porodice je veoma teška i čim sam je čuo odlučio sam da pomognem. U porodici žive tri nepokretne kćerke. Najstarija kćerka Dona, koja ima 38 godina, potpuno je nepokretna i ne može ni da ustane iz kreveta. Velinka, koja ima 37 godina i 34-godišnja Milana su takođe nepokretne, ali mogu da koriste kolica i odlučio sam odmah da poklonim savremena električna kolica sa svim specifikacijama kako bih bar djelimično olakšao život ovoj porodici - kazao je za “Glas Srpske” Ravlić, koji je za tužnu sudbinu ove porodice čuo od prijatelja.

I otac tri kćerke invalida, dodaje, ima zdravstvenih problema, odnosno boluje od dijabetesa.

- Uslovi u kojima žive i ekonomska situacija u kojoj su se našli su veoma teški. Izgradnju kuće potpomogao je Crveni krst, a komšije i dobri ljudi pomažu im koliko su u mogućnosti - istakao je Ravlić.

Ovaj humani čovjek, koji je do sada podijelio 25 električnih kolica u mnogim gradovima, ne mareći za nacionalnost i vjeru onih kojima pomaže, kaže da je situacija porodice Begović jedna od najtežih koju je do sada vidio.

- Pomoć sam organizovao za porodice iz Doboja, Tešnja, Banjaluke i drugih gradova, ali nisam se susreo sa ovako teškom situacijom. Svakako ću Begoviće imati u vidu i u narednom periodu i nastojaću da animiram javnost i organizujem još akcija. Ovoj porodici zaista treba pomoći - kazao je Ravlić.

Dodao je da je za potrebe ove porodice neophodno svaki mjesec oko 1.000 KM da bi mogli živjeti pristojno i zadovoljiti neke osnovne životne potrebe.

- Kako nisu u mogućnosti da rade i zarađuju, ovim putem pozivam i druge ljude da pomognu koliko su u mogućnosti ili da organizuju akcije humanitarne pomoći - rekao je Ravlić.

Zaboravljeni od nadležnih

Župnik Ivan Ravlić ističe da je najtužnija činjenica koju je saznao da porodica Begović nije dobila nikakvu podršku opštine.

- Načelnik Kotor Varoša nije ih nijednom posjetio. U svom komšiluku imaju ovako tešku situaciju i bio bi red da ih bar posjete, da povremeno pomognu. Nadam se da će se i to promijeniti, jer podrška lokalne zajednice mnogo znači - kazao je Ravlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana