Značajna ulaganja u srbačke škole

D. J.
Značajna ulaganja u srbačke škole

SRBAC - Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" iz Srpca spremno je dočekala đake na početku drugog polugodišta jer je u proteklom periodu uređena i obnovljena zahvaljujući brojnim donacijama.

Direktor škole Slavko Dragosavljević rekao je da su od Ministarstva prosvjete i kulture RS dobili 11.500 KM za uređenje i sanaciju centralne i područnih škola čime će se u velikoj mjeri unaprijediti nastavni proces. On je istakao da su dobili 6.000 KM za nabavku namještaja u školi u Srpcu, oko 4.500 KM za sanaciju dijela krova u školi u Poveliču i oko 1.000 za nabavku peći na čvrsto gorivo u područnoj školi u Kaocima.

On ističe da je time nastavljena obnova ovih škola koje su značajno sređene u protekle dvije godine.

- Školu u Srpcu smo uz pomoć resornog ministarstva i donatora opremili novim klima uređajima i priborom. Uredili smo dvorište i fasadu na fiskulturnoj sali, te adaptirali školski prilaz, podove u nekoliko učionica i prostoriju za đačku užinu. I škola u Poveliču je dobila novu stolariju i fasadu a škola u Kobašu novo asfaltno igralište - rekao je Dragosavljević. On je podsjetio da je firma "Kolektor" donirala 11.000 KM za krečenje, sanaciju krova i izgradnju novog potpornog zida u krugu škole u Kaocima, a uz pomoć načelnika Srpca Mlađana Dragosavljevića stigao je novi laptop. U proteklom periodu novi izgled dobile su i druge područne škole koje djeluju u njihovom sastavu, poput one u Nožičkom, koja je dobila novu stolariju zahvaljujući donaciji kabineta predsjednice RS u iznosu od 20.000 KM, kao i teretanu na otvorenom i igraonicu uz pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta RS i Udruženja građana "Moje Nožičko".

- Za svaku pohvalu je i angažman prosvjetnih radnika škole u Nožičkom koji su prošle godine pomogli ličnim donacijama kako bi sanirali oštećenja na krovu škole i stvorili normalnije uslove rada - rekao je Dragosavljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana