Živi sjećanje na najmlađeg borca Trebinjske brigade

Srna
Živi sjećanje na najmlađeg borca Trebinjske brigade

TREBINjE- U Trebinju je danas služen parastos i položeno cvijeće na spomenik najmlađem borcu Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske - devetnaestogodišnjem Aleksandru Masleši povodom obilježavanja 25 godina od njegove smrti.

Pripadnik Bobanske čete i zamjenik komandanta Dragan Ristić rekao je novinarima da je Aleksandar Masleša bio neustrašiv borac i veliki patriota koji je ostavio srednjoškolske klupe i došao da se bori.
- Današnjim pomenom ističemo Aleksandra kao najmlađeg borca, ali trebamo naravno pomenuti sve borce koji su poginuli braneći Republiku Srpsku i svoja imena uklesali u njene temelje. Svima njima veliko hvala i čast nam je bila sa njima biti - rekao je Ristić.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Trebinja Dejan Bodiroga rekao je da je današnji dan kada se odaje počast najmlađem poginulom borcu trebinjske brigade ujedno i tužan dan sjećanja na najmlađe koji su stradali u stvaranju Republike Srpske.

Aleksandar Masleša se Bobanskoj četi pridružio sa nepunih 16 godina. Ranjen je u septembru 1994. godine na Boračkom jezeru kod Konjica, a preminuo je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu 16. januara 1995. godine.

Cvijeće na spomenik položili su članovi porodice, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, saborci iz Bobanske čete, predstavnici trebinjske Boračke organizacije kao i drugih udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinkog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana