"Zima u Foči" - prvi put klizalište na trgu

Srna
Foto: Printskrin

FOČA- Pod novim imenom "Zima u Foči", novogodišnje i božićne svečanosti u gradu na ušću Ćehotine u Drinu obogaćene mnoštvom novih sadržaja, počeće u nedjelju, 12. decembra, i trajaće do 3. februara.

Klizalište na Gradskom trgu sa mini "Zimzogradom", plivanje za Časni krst u rijeci Ćehotini, pozorišne predstave, između ostalih predstava "Milunka Savić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, lomljenje božićne česnice, duhovne večeri, izložbe stripa i muzejskih fotografija, neki su od sadržaja "Zime u Foči".

Ni ove godine neće izostati Novogodišnji turnir u malom fudbalu, doček Nove godine na Gradskom trgu uz ansambl "Boemi", Pijukanje u Hramu Svetog Save uoči Božića, Zimski vašar Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj" na Gradskom trgu i proslava Dana Republike.

Načelnik opštine Milan Vukadinović rekao je da su odlučili da ove godine, pod novim imenom, osvježe sadržaje za praznike, da bi program bio dostupan svim uzrastima.

"Počećemo 12. decembra sa proslavom 60 godina Odbojkaškog kluba `Maglić`, a zatim slijede Mini sajam kreativaca, dodjela paketića u Hramu Svetog Save, turnir u malom fudbalu, prigodne svečanosti za Badnji dan uz kulturno-umjetnički program. Novina će biti i lomljenje česnice u Hramu Svetog Save, pa pozivam sugrađane da u što većem broju dođu na večernje bogosluženje da sa našom dječicom proslavimo prazik na najljepši način", naveo je Vukadinović.

U Foču prvi put dolazi klizalište, koje će 10. januara biti otvoreno na Trgu kralja Petra, uz zimske kućice sa hranom i toplim napicima.

"Željeli smo da klizalište otvorimo krajem decembra, ali nijedna kuća koja iznajmljuje klizalište u tom terminu nije bila u mogućnosti i prvi termin koji je bio slobodan je 10. januar, tako da će klizalište biti na Gradskom trgu od 10. do 31. januara. Uz klizalište, roditelji i svi ostali sugrađani moći će da se okrijepe kafom, toplom čokoladom i drugim napicima, kao i hranom, a tu će biti i štand Turističke organizacije", rekao je Vukadinović.

Nakon što je prošle godine u Miljevini, na rijeci Bistrici, prvi put održano plivanje za Časni krst, taj običaj zaživjeće i u Foči na rijeci Ćehotini.

"U saradnji sa Hramom Svetog Save, poslije bogosluženja litijom ćemo otići do mjesta gdje ćemo plivati za Časni krst, a to je prekoputa Gradskog stadiona. Naravno, podržaćemo i Miljevinu koja je prošle godine organizovala prvo plivanje na prostoru naše opštine", napomenuo je Vukadinović.

On je dodao da će i ove godine organizovati Svetosavsku akademiju, proglašenje sportiste godine, pozorišne predstave, među kojima predstavu Udruženja "Porodica" i učenika Srednjoškolskog centra.

"Jednostavno, imaćemo za svakoga po nešto", zaključio je načelnik opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana