Završen četvrti "Kozara Ultra trejl"

Srna
Završen četvrti "Kozara Ultra trejl"

PRIJEDOR - Proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada završen je četvrti po redu "Kozara Ultra trejl", koji je na Mrakovici okupio 85 takmičara iz desetak zemalja Evrope i svijeta.

Pobjednici u trci na 10 kilometara su Adnan Bajrić u muškoj i Mišel Vrhovac u ženskoj kategoriji, dok su u generalnom plasmanu Španac Nikolas Mateos u muškoj, a Banjalučanka Danijela Tešanović u ženskoj kategoriji pobjednici trka na 20 kilometra.

Tešanovićeva je pobjednik trke u kategoriji Prvenstvo Republike Srpske u planinskom trčanju u ženskoj konkurenciji, dok je u muškoj pobjednik Nandino Malešević.

Organizatori ove sportske manifestacije, Udruženje građana "Kozara ultra trejl", ističu da su zadovoljni odzivom takmičara i tokom ovog događaja.

-Niko nije zalutao i svi su pratili markacije i ekipe sa planinarsih domova Kotlovača i Debeli brijeg su zadovoljni takmičarima i mogu da kažem da smo prezadovoljni i jedva čekamo jubilarno peto izdanje ultra trejla - rekla je predsjednik Udruženja "Kozara ultra trejl" Nevena Stojaković.

Doprinos ovom događaju dala je Turistička organizacija Prijedor s ciljem promocije i unapređenja turizma na Kozari.

- Ovim događajem na Kozari unaprijeđena je promocija i ponuda, ne samo turističkih potencijala grada Prijedora, već i Potkozarja uopšte i nadam se da će u budućnosti biti što više ovakvih događaja kako bi Kozara dobila svoje mjesto na turističkoj mapi - istakla je direktor Turističke organizacije Prijedor Amira Ganić.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da je grad Prijedor podržao ovu manifestaciju koja okuplja takmičare, ne samo iz BiH i regiona već i mnogo šire, s ciljem da svaka naredna privuče što više gostiju iz inostranstva.

-Ovo nije samo sportska nego i turistička manifestacija koja je oživjela danas malo Kozaru i očekujemo da to doprinese promociji našeg grada i planine Kozare. Grad će podržavati i u budućnosti ovakva dešavanja, a sve radi promocije našeg grada i planine Kozare kako bismo ostvarili benefite za grad Prijedor, a to su noćenja na području našeg grada - rekao je Pavlović.

Takmičari su organizaciji ovogodišnjih ultra trejl trka, kao i stazi, dali visoke ocjene.

- Ovdje sam prvi put na Kozari, iskustvo je predivno i šuma je jako dobra i cijelo iskustvo je vrlo dobro - rekao je Španac Nikolas Mateos.

Tešanovićeva je istakla da je staza bila prelijepa i da joj je uživanje bilo da je istrči.

- Trčim već duže vrijeme, a zadnje četiri godine sam u trejlu i ko u sebi može spojiti ljubav prema trčanju i ljubav prema prirodi, ovo je pravi izbor -  dodala je Tešanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana