Zaposlenje u "Jumku" za Novku Bajić egzistencija za cijelu porodicu

Srna
Zaposlenje u "Jumku" za Novku Bajić egzistencija za cijelu porodicu

DRVAR - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas tokom posjete porodici Novke Bajić u selu Mokronoge kod Drvara, koja će dobiti posao u novom pogonu "Jumka", da je to primjer kako Srbija brine za Srbe gdje god žive.

"Troje divne dece imaće sada još bolje i sugurnije detinjstvo. Imali su oni i do sada lepo detinjstvo, ali sada će ono biti još srećnije i lepše", rekao je Vulin.

On je naveo da i za Srbe na Kosovu i Metohiji ne bi bilo života da nema Vlade Srbije.

"Na prste možete prebrojati Srbe koji na Kosovu i Metohiji rade u preduzećima mešovitog karaktera i koja su u vlasništvu Albanaca, a u lokalnoj administraciji u kojoj Srbi nisu većina, gotovo da ih i nema. Takav slučaj je isto i sa Srbima u FBiH, što je nažalost veoma loše", rekao je Vulin.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obećao je da će Srpska biti uz Drvarčane, i kao što je Vulin rekao, gdje god žive Srbi tu će biti i podrške Srbije i Srpske.

"Gdje god postoje Srbi mora da se osjeti ruka pomoći i podrške Srpske za njihov bolji status i život", rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio da su porodica Bajić izbjeglice koje su se među prvima vratile ovdje, što govori o tome koliko oni žele da se održe u svom rodnom mjestu.

Novka Bajić kaže da za nju i supruga, koji je nezaposlen i uz to i invalid, te troje djece, otvaranje "Jumka" i zaposlenje znači sve, jer će im obezbijediti egzistenciju i opstanak na tim prostorima.

Generalni direktor "Jumka" Radoslav Trajković rekao je ranije da su u septembru na sastanku sa predstavnicima opštine Drvar dogovoreni tehnički detalji u vezi sa rekonstrukcijom objekta u kojem će biti proizvodni pogon.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić ranije je rekla Srni da otvaranje proizvodnog pogona "Jumka" predstavlja preporod za ovu lokalnu zajednicu i daje nadu povratnicima da obezbijede egzistenciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana