Za vedre osmijehe – Mozzart pomogao bilećkom udruženju

PR
Za vedre osmijehe – Mozzart pomogao bilećkom udruženju

Bilećko Udruženje "Vedar osmijeh" brine se o djeci i omladini sa poteškoćama u razvoju, a uvijek im je potrebna pomoć kako bi nastavili sa svojom humanom misijom. Kompanija Mozzart uputila im je donaciju u sklopu tradicionalne akcije "Humanitarni tiket u podne". Poznati glumac Marko Baćović je tipovao, a osvojeni iznos usmjerio je ovom udruženju. Taj humani gest korisnicima je izvukao osmijeh na lice.

-Trenutno smo u teškoj finansijskoj situaciji, a u Mozzartu su samoincijativno, bez naših molbi, osjetili potrebu da nam doniraju sredstava. To je zaista humano, veoma smo zahvalni na donaciji, a i pogodili su pravi momenat da nam pomognu, kako bismo mogli da nastavimo sa radom u našem dnevnom centru - kaže predsjednik Udruženja roditelja i prijatelja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju "Vedar osmijeh", Milenko Radmilović.  

Ovo udruženje je već duži period u teškoj situaciji jer opština ne može da im pomogne, a situacija je dodatno otežana tokom pandemije korona virusa. Zbog toga su čak na neko vrijeme morali da obustave rad dnevnog centra, u koji dolaze djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju. Tu su imali organizovana druženja i radionice, ali te aktivnosti, kao i odlazak na takmičenja i angažman stručnih saradnika, su smanjene ili ukinute zbog nedostatka sredstava.

Imaju 50 korisnika, a jednog zaposlenog

 „Vedar osmijeh" okuplja 50 članova, a u ovom trenutku sa njima radi samo jedna osoba.

- Nadamo se da će se situacija poboljšati uz pomoć nadležnih, humanih pojedinaca i odgovornih kompanija kakva je Mozzart, kojoj smo beskrajno zahvalni. Donaciju ćemo utrošiti na humanitarnu pomoć djeci koja trenutno dolaze u centar - dodaje Radmilović.

Iz Mozzarta poručuju da im je drago što je pomoć u „Vedar osmijeh" stigla u pravi čas.

Kroz akciju „Humanitarni tiket u podne" već duže vrijeme se trudimo da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Mi svaki dan doniramo ulog, a poznate ličnosti u ulozi plemenitih kladilaca nam pomažu da donacije dođu u prave ruke - kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana