Za sanaciju i izgradnju lifta 111.200 KM

SRNA
Za sanaciju i izgradnju lifta 111.200 KM

SRBAC - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske odobrilo je Narodnoj biblioteci u Srpcu 111.200 KM za sanaciju biblioteke i izgradnju lifta za lica sa invaliditetom u okviru ove ustanove.

Direktor Narodne biblioteke Branko Savanović rekao je Srni da će za kompletnu adaptaciju biblioteke biti izdvojeno 50.000 KM.

"U planu je da se postavi nova stolarija, urade podovi i sanitarni čvorovi, nabavi novi namještaj, presvuku fotelje u čitaonici i nabave vitrine za Zavičajnu zbirku", istakao je Savanović.

On je naveo da su aplicirali i za projekat izgradnje lifta na konkursu ministarstva pod nazivom "Kultura bez barijera" u iznosu od 61.200 KM, koji im je, takođe, odobren.

"Izgradnja lifta počinje već iduće sedmice, čime će biti olakšan pristup licima sa invaliditetom našoj ustanovi. Izvođač radova će biti preduzeće `Imperium tekton` iz Banjaluke", rekao je Savanović.

Narodna biblioteka Srbac je na početku školske godine vodila tradicionalnu aktivnost besplatnog učlanjenja učenika prvih razreda osnovnih i srednjih škola.

"Ukupno smo učlanili 217 učenika prvih razreda, od čega 137 osnovaca i 80 srednjoškolaca", izjavio je Savanović.

U organizaciji Centra za izučavanje ruskog jezika Savanović će 6. oktobra učestvovati putem interneta na okruglom stolu, koji organizuje Ruska akademija nauka i kulture o temi značaj i razvoj nauke u Republici Srpskoj. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana