Za sanaciju i adaptaciju tri objekta u Kruškovom Polju 45.000 KM

Srna
Foto: Srna

ŠAMAC- U šamačkoj mjesnoj zajednici (MZ) Kruškovo Polje adaptirana su i sanirana tri objekta, a ukupna vrijednst radova iznosi 45.000 KM, koja su obezbijeđena iz opštinskog budžeta.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Vedrana Mihaljčić izjavila je novinarima da je opština, Šamac zajedno sa Savjetom MZ Kruškovo Polje, utvrdila da je jedan od prioritetnih projekata sanacija i adaptacija seoskog doma, odnosno tri objekta koji čine kompleks u centru.

"Sanirani su krovovi na dva objekta radi od sprečavanja od daljeg propadanja i mogućnosti da se obezbijede bolji uslovi. Izvršena je i kompletna sanacija i adaptacija seoskog doma, koji mještani koriste za svoje aktivnosti tokom cijele godine, obnovljene su unutrašnje prostorije. Opremljena je i kuhinja, zamjenjena je kompletna stolarija i priključena voda, koja do sada nije bila u fukciji", rekla je Mihaljčićeva.

Ona je navela da su za stanovništvo ove mjesne zajednice od velikog značaja projekat, koji je završen juče, s obzirom na to da, osim seoskog stanovništva, ove prostorije koristi i Lovačko udruženje "Fazan", kao i sportski radnici ove mjesne zajednice.

Mihaljčićeva je rekla da će, kao i prethodne četiri godine, praksa opštine Šamac u narednom periodu biti da obnavlja prioritete po mjesnim zajednicama.

Član Savjeta MZ Kruškovo Polje Milan Ilinčić istakao je da su imali dva objekta u kojima je krov bio u katastrogfalnom stanju, a treći su koristili u svrhe raznih slavlja i drugih dešavnja.

"Ovo nam mnogo znači jer sada možemo u još boljim uslovima obavljati i druge djelatnosti, konkretno u sali i drugim prostorijama", rekao je Ilinčić i zahvalio opštini Šamac za prepoznavanje prioriteta u Kruškovom Polju.

U Mjesnoj zajednici Kruškovo Polje danas živi oko 500 stanovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana