Za prve sportske korake: Mozzart podržao Školicu sporta „Bambi"

Mozzart
Foto: Mozzart

Za stvaranje šampiona veoma su važni prvi sportski koraci u ranom djetinjstvu. Dobro to znaju u Školici sporta „Bambi" u Zvorniku u kojoj vrijedno rade sa mališanima učeći ih osnovama sporta. Kako bi omogućili što kvalitetniji rad sa mladim talentima, kompanija Mozzart donirala im je opremu.

-Zaista smo oduševljeni ovom donacijom i veoma zahvalni. Svi sportski rekviziti će nam biti veoma korisni za svakodnevni rad sa djecom - kaže Srđan Ešpek, predsjednik ove školice.

„Bambi" postoji oko dvije godine, a trenutno okuplja 35 mališana, među kojima prednjače djevojčice. Mali sportisti su podijeljeni u mlađu grupu uzrasta od tri i po do pet i stariju od šest do osam godina.

Svi oni uče osnove sportskih igara više spotova. Akcenat je na razvoju motorike za mlađe uzraste, dok stariji počinju da rade osnove kolektivnih sportova. Tu je i korektivna gimnastika za pravilan rast i razvoj mališana. Često organizuju izlete u prirodi jer na taj način najmlađima uvode naviku zdravog života kroz planinarenje i igrice snalaženja u prirodi..

Koliko je pohađanje školica sporta korisno za dalji sportski razvoj, svjedoči činjenica da je veliki broj djece, koja su ranije pohađala „Bambi", nastavio da se bavi raznim vrstama sporta.

Sa mališanima radi bračni par Ešpek, a oboje su profesori fizičke kulture. Podršku u radu sa najmlađima pruža im grad Zvornik kroz besplatno ustupanje sportske dvorane, a njihov entuzijazam podržali su i u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske.

Pomoć u razvijanju sportskih talenata pružila im je i kompanija Mozzart koja je već dobro poznata po svojim ulaganjima u sport i talente.

-Smatramo da je važno ulagati u sportske talente već od malih nogu jer nikada ne znamo ko će od njih jednog dana izrasti u šampiona. Ovom donacijom dajemo podršku i sportu i mladim naraštajima, te promociji zdravog života- kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana