Za projekat zbrinjavanja otpada u Stanarima 200.000 maraka

Srna
Za projekat zbrinjavanja otpada u Stanarima 200.000 maraka

STANARI- Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i Javno komunalno preduzeće "Ekosfera" iz Stanara potpisali su danas ugovor o sufinansiranju projekta "Naš otpad - naša odgovornost", ukupne vrijednosti oko 200.000 KM.

Direktor Fonda Srđan Todorović rekao je novinarima da je riječ o nabavci kombinovane radne mašine za manipulaciju otpadom, te komunalne opreme, koje će u podjednakom iznosu finansirati sa "Ekosferom".
- Ovo je nastavak saradnje Fonda sa opštinom Stanari na poboljšanju infrastrukture za upravljanje otpadom - izjavio je Todorović.
Direktor preduzeća "Ekosfera" Darko Kršić rekao je da je na području Stanara mapirano oko 40 divljih deponija, te da će uz radnu mašinu nabaviti i 20 posuda za odlaganje komunalnog otpada koje će biti postavljene na mjestu saniranih deponija.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić istakao je da ova lokalna zajednica preduzima aktivnosti na ekološkoj zaštiti i upravljanju komunalnim otpadom, te podsjetio na brojne projekte koji su u prethodnom periodu zajednički realizovani sa Fondom.

Panić je najavio da su u planu energetsko utopljavanje dvije lokalne osnovne škole, u Stanarima i Ostružnji, sredstvima Fonda i Svjetske banke.

Projekat "Naš otpad - naša odgovornost", u čijoj realizaciji Fond učestvuje sa 100.000 KM, podrazumijeva povećanje tehničkih kapaciteta za upravljanje čvrstim otpadom, sanaciju nelegalnih odlagališta otpada, kao i uspostavljanje odvajanja otpada na mjestu nastanka, saopšteno je iz Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovao je i poslanik iz Stanara u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Jerinić, kao i predstavnici opštinske uprave Stanari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana