Za oldtajmere stalo vrijeme

M. V.
Za oldtajmere stalo vrijeme

Gradiška - Ljubitelji vremešnih automobila okupili su se minulog vikenda na platou ispred gradiškog Kulturnog centra, gdje je organizovana izložba oldtajmera koji su prethodno krstarili ulicama.

Vlado Čutura iz Rovina, koji je 38 godina stari “ševrolet” kupio prije pet godina, kaže da i dalje uživa u vožnji ovim oldtajmerom. Vlasnici “mercedesa 320” iz 1952. godine, bračni par Jakša i Marija Vranješ, došli su iz Splita kako bi predstavili svog četvorotočkaša.

- Kupio sam ga u dijelovima i potpuno ga restaurirao - priča Vranješ.

Posebnu pažnju plijenila je replika “mercedesa” iz 1929. godine, koju Senad Huseini iz Sarajeva s ponosom predstavlja na revijama oldtajmera već 15 godina.

- Kada sam ga kupio, nisam vjerovao da to posjedujem. Oduvijek je u meni tinjala dječačka želja da imam oldtajmer koji me podsjeća na stara, dobra vremena - ističe Huseini.

Rajko Erceg iz Gradiške od 1970. godine ponosni je vlasnik “mercedesa 250 SL pagode”. On je kazao da je njegov automobil specifičan po tome što je urađen od aluminijuma.

Ovu zanimljivu izložbu organizovao je Zavičajni muzej u okviru manifestacije “Gradiško ljeto”. Direktor muzeja Bojan Vujinović istakao je da su građani imali priliku da vide dvadesetak oldtajmera i da se upoznaju sa razvojem automobilske industrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana