Za liječenje Ognjena Drljače prikupljeno oko 23.000 KM

Jana Kezić
Za liječenje Ognjena Drljače prikupljeno oko 23.000 KM

LAKTAŠI - Na humanitarnom treningu održanom održanom sinoć na trgu u Laktašima prikupljeno je oko 23.000 maraka za liječenje šestogodišnjeg dječaka Ognjena Drljače iz ovog grada koji boluje od epilepsije.

Inicijativu za organizovanje humanitarnog treninga pokrenuo je Klub borilačkih sportova "Vuk", s ciljem da bude prikupljeno što više novca za liječenje ovog dječaka koji živi sa ocem, borcem prve kategorije.

Predsjednik ovog kluba Slaviša Marjanović kaže za "Glas" da je odziv građana nadmašio očekivanja, te da je prikupljeno oko 23.000 maraka.

- Učestovali su razni sportski klubovi, laktaška hitna pomoć, policija, vatrogasci, mnogobrojni bajkeri, kuvari i mnogi drugi. Svima smo veoma zahvalni - rekao je Marjanović, dodajući da je svu logistiku odradila Svjetlana Ceca Pejašinović.

Atmosferu su osim bajkera podigli i bubnjari, a kuvari su napravili veliki broj pica, za koje su građani sa nestpljenjem čekali u redu. Bilo je,kako kaže Marjanović, pet banjalučkih bubnjara.

Jedan od njih boluje od karcinoma, te je, kada je čuo za trening u dobrotvorne svrhe, došao da da svoj doprinos iako prima hemoterapije.

Kada su krenuli u realizaciju ovog projekta, kako kaže Marjanović, nisu očekivali ovakvu povratnu rekaciju.

- Mislili smo da ćemo odraditi trening i da će u kutiju ljudi ubacivati ko koliko može, pa da se skupi oko 600 maraka, kako bi dječak i njegov tata mogli otići na put. Međutim, ta neka energija se lančano pokrenula i to se ne može riječima opisati. Mislim da nije zabilježeno ovako nešto u Laktašima - kazao je Marjanović.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić rekao je za "Glas" da je humanitarno veče premašilo očekivanja.

- Građani su uživali u bogato spremljenom kulturno - sportskom programu - rekao je Bojić.

Najvjerovatnije će, kako kaže, u manifestaciju "Laktaško ljeto" uvrstiti slična okupljanja.

- Pokušaćemo da to bude svake godine neka tradicija, da upotpunimo sadržaj ali i pomognemo onima kojima je pomoć najneophodnija u tom momentu - kazao je Bojić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana