Za asfaltiranje puteva u Srpcu 440.000 KM

D. J.
Za asfaltiranje puteva u Srpcu 440.000 KM

SRBAC - Za rekonstrukciju puteva i ulica u Srpcu do kraja godine biće izdvojeno oko 440.000 KM, a sredstva će obezbijediti Vlada Republike Srpske.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević rekao je da je u okviru ovih ulaganja proteklih dana završena sanacija jedne dionice u Srbac selu u dužini od 215 metara, a započela je i rekonstrukcija lokalnog puta u Brezovljanima u dužini od 580 metara.

- Planirano je da još budu rekonstruisani i asfaltirani dijelovi Zlatiborske i Ljubovijske ulice u Srpcu, put u Liliću, kao i jedna dionica puta od Nožičkog do Ilićana i Nožičkog do Prijebljega. Biće rađena i sanacija kritičnih dijelova puta od Glamočana do Bardače - rekao je Dragosavljević i dodao da će ukupno biti sanirano i asfaltirano 4.040 metara putnih pravaca. Prema njegovim riječima, uz pomoć Vlade Republike Srpske, Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD) i drugih donatora u protekle tri godine rekonstruisano je i asfaltirano više od 50 kilometara puteva i ulica u opštini.

- U značajnoj mjeri smo poboljšali putnu komunikaciju u dvadesetak sela i nekoliko gradskih ulica. Paralelno s tim rađena je i izgradnja trotoara u ulici Petra Kočića, mosta na rijeci Ini u Malim Sitnešima, dva prinudna usporivača brzine u Srpcu i parking prostora kod zanatskog centra, što je dodatno poboljšalo saobraćajnu infrastrukturu - rekao je Dragosavljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana