Za 21 porodicu građevinski materijal vrijedan 300.000 KM

Srna
Za 21 porodicu građevinski materijal vrijedan 300.000 KM

ZVORNIK - Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i ministar za raseljena lica i izbjeglice Federacije BiH /FBiH/ Edin Ramić uručili su danas ugovore za 21 povratničku porodicu za izgradnju i rekonstrukciju stambenih jedinica na području ovog grada ukupne vrijednosti 300.000 KM.

Stevanović je nakon uručenja ugovora rekao novinarima da će donacija u građevinskom materijalu za 21 povratničku porodicu na području Zvornika stvoriti uslove za komforniji život povratnika.

On je zahvalio Ramiću i Ministarstvu za raseljena lica i izbjelice FBiH za uručenu donaciju, navodeći da to možda nekome ne izgleda veliko, ali da obnova kuća za 21 porodicu znači mnogo.

Ističući da budžet Zvornika ne može da podrži svaki projekat koji federalno Ministarstvo želi da realizuje na području grada, Stevanović je rekao da grad pruža logističku podršku u smislu sprovođenja porcedura za sve infrastrukturne projekte i, u skladu sa mogućnostima, obezbjeđuje dio finansijskih sredstava.

On je najavio izgradnju sistema vodosnabdijevanja u naseljima Glumina, Oraovac, Križevići, Kitovnice i dio Jardana, koja se nalaze u zapadnom dijelu Zvornika i dodao da će taj projekat, prema trenutnim cijenama, koštati oko pet miliona KM.

Ramić je rekao da će, u skladu sa potpisanim ugovorima, 21 korisnik dobiti građevinski materijal i dodao da su korisnici u obavezi da donirani materijal ugrade do kraja godine.

On je naveo da su dosadašnja iskustva sa gradom Zvornikom izuzetno dobra, pogotovo u realizaciji infrastrukturnih projekata, čiji je krajnji rezultat poboljšljnje kvaliteta života u područjima u kojima žive povratnici.

Ramić je dodao da federalno Ministarstvo ima budžet za ove namjene kojim definiše broj korisnika, ističući da će i u narednom periodu biti nastavljene ove aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana