Vrtić “Naša radost” u Srpcu: Defektolog pomaže djeci sa govornim smetnjama

D. J.
Vrtić “Naša radost” u Srpcu: Defektolog pomaže djeci sa govornim smetnjama

SRBAC - U vrtiću “Naša radost” u Srpcu angažovali su defektologa koji će sa stručnim timom ove ustanove imati zadatak da prevlada poteškoće koje se sve više javljaju u govornoj komunikaciji kod njihovih polaznika.

Direktorica vrtića Bogdana Miholjčić kaže da će uz finansijsku podršku opštine Srbac defektolog raditi četiri puta sedmično u trajanju od 90 minuta.

 - Taj kadar je deficitaran ne samo u Srpcu nego i u Republici Srpskoj. Mi nemamo sistematizacijom u planu da angažujemo stručnjaka ove vrste niti je to do sada bilo praksa, ali problem poremećaja govora kod djece predškolskog uzrasta je trenutno jedan od najvećih sa kojima se suočavamo. Koliko primjećujem, nije bolja situacija ni u drugim opštinama - rekla je Miholjčićeva.

Dodaje da će roditelji vrtićke djece od sada moći potražiti pomoć defektologa kada budu zabrinuti za ponašanje u ranom razvoju njihovog djeteta, a rad sa mališanima biće individualan.

- Pored defektologa biće angažovan i naš tim u kojem su psiholog i vaspitači ustanove. Važno je da se u predškolskom uzrastu mogu ispraviti određene poteškoće, dok je kasnije to mnogo teže - rekla je Miholjčićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana