Voda ušla u nekoliko kuća u naselju Cer, nanosi blata na putevima

Srna
Foto: Arhiva

ZVORNIK - Obilne padavine izazvale su izlivanje bujičnih vodotoka u zvorničkom naselju Cer, voda je ušla u nekoliko kuća, poplavljeno je poljoprivredno zemljište, a regionalni put Zvornik-Sapna je prohodan, ali se vozi otežano, rečeno je jutros u gradskoj Službi cvilne zaštite.

Rukovodilac Gradske službe civilne zaštite Rajko Jurošević rekao je novinarima da su svi putevi na području grada prohodni i da se uklanjaju nanosi blata i zemlje sa kolovoza.

- Regionalni putni pravac Zvornik-Sapna zbog nanosa blata i kamena je noćas bio u prekidu, a saobraćaj se sada odvija otežano dok se ne očisti - rekao je Jurošević.

On je dodao da se rijeka Sapna izlila na dio poljoprivrednog zemljišta u naselju Grbavci gdje su poplavljena i dvorišta, ali da nema informacija da je voda ušla u kuće.

Jurošević je rekao da je rijeka Hoča napravila probleme u naselju Oraovac gdje se izlila na poljoprivredno zemljištu i ušla u nekoliko pomoćnih objekata.

Prema njegovim riječaima, najviše problema stvaraju bujični vodotoci i kanalska mreža koji ne mogu da prime velike količine vode zbog obilnih padavina u kratkom periodu.

On je istakao da su ekipe Civilne zaštite noćas bile na terenu i da jutros nastavljaju sa obilaskom područja gdje je voda izlila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana