Vlasenica: Potpisani ugovori sa stipendistima

Srna
Foto: Srna

VLASENICA- Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević danas je potpisao ugovore o stipendiranju sa 35 novih studenata i učenika, među kojima su dva učenika generacije i tri polaznika master studija.

Student master studija na Medicinskom fakultetu u Foči Jelena Milić izjavila je novinarima da je sve ispite master studija položila sa prosječnom ocjenom deset, te da joj pomoć mnogo znači jer za svaki korak na studijama treba mnogo novca.

"Prošle godine sam objavila dva naučna rada, a sada privodim kraju i treći. Drago mi je što je opština prepoznala naš rad", izjavila je Milićeva.

Gimnazijalka Aleksandra Lazić, koja je u Osnovnoj školi bila učenik generacije, izjavila je da je stipendija satisfakcija za budući rad.

Kraljević je izjavio novinarima da je ukupan broj stipendista koje finansijski podržava opština Vlasenica, uključujući one iz ranijih godina, 78.

On je naveo da opština stipendira studente sedam mjeseci u godini, a da je visina pojedinačne stipendije 100 KM.

Kraljević je rekao da je cilj opštine Vlasenica da se ubuduće poveća visina stipendija i pozvao mlade ljude da se, kada završe školovanje, vrate u Vlasenicu i Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana