Vlada Srbije će podržati otvaranje Inovacionog centra u Zvorniku

Srna
Vlada Srbije će podržati otvaranje Inovacionog centra u Zvorniku

ZVORNIK - Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović izjavio je danas da će Vlada Srbije podržati otvaranje inovacioni startap centra u Zvorniku koji bi zajedno sa drugih 25 centara u Srbiji bio dio jednog integrisanog sistema.

Popović je nakon sastanka sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem rekao novinarima da bi u ovom centru mladi ljudi imali mogućnost da usavršavaju znanje i dobiju stručnu, finansijsku i mentorsku pomoć.

On je naglasio da je Vlada Srbije spremna da finansira ovaj projekat u Republici Srpskoj kako bi mladi imali mogućnost ovdje da žive i da osnivaju svoje kompanije.

Popović je rekao da budućnost Srbije i Republike Srpske vidi u razvoju inovacija i digitalizacije i podsjetio da je juče u Malom Zvorniku otvoren Inovacioni centar, te da će za dva mjeseca i Loznica dobiti najsavremeniji centar takve vrste u ovom dijelu Evrope.

On je naveo da je sa gradonačelnikom Zvornika razgovarao i o drugim ekološkim projektima na ovom području.

Stevanović je rekao da je sa Popovićem razgovarao o više tema, a jedna od njih je i izgranja startap centra u Malom Zvorniku, odnosno realizaciji ideje da se takav centar napravi i u Zvorniku.

"Bilo je riječi i o drugim projektima koje ćemo kandidovati prema Vladi Srbije, od kojih su neki zajednički problemi, kao što je sanacija divlje deponije u Tilić adi u blizini zvorničkog naselja Karakaj", rekao je Stevanović.

Gradonačelnik je zahvalio Vladi i rukovodstvu Srbije na svemu što su učinili i čine za grad Zvornik.

"Vlada Srbije je realizovala nekoliko projekata na zvorničkom prodručju, od kojih su rekonstrukcija Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, Doma zdravlja i Opšte bolnice sa značajnim novčanim učešćem", rekao je Stevanović.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana