Velika šteta od poplava u Tesliću: Za 30 minuta ostali bez svega

Anadolija
Velika šteta od poplava u Tesliću
Foto: Anadolija | Velika šteta od poplava u Tesliću

TESLIĆ - Poplavljene kuće, bašte, oborena stabla i velika materijalna šteta ostala je iza nevremena koje je sinoć i noćas pogodilo naselje Vlajići kod Teslića.

Šteta tek treba da se utvrdi, ali po svemu onome što se može vidjeti na terenu - ogromna je. Iza mještana je besana noć, a od jutarnjih časovapokušavaju očistiti poplavljene objekte i dvorišta.

Kako su kazali ovakvo nešto nisu nikada doživjeli, a tu žive cijeli život. Rijeka Gomjenica je izašla iz vodotoka i iza sebe je ostavila veliku štetu.

Kuća Vedrana Mihajlovića je potpuno uništena, u njoj se više ne može stanovati.

-U potpunosti je uništena. Ostao sam bez krova nad glavom. Uništeno je sve što sam sticao cijeli život. Tu sam živio sa suprugom i bebom. Ovdje se ništa ne može spasiti. Prošle godine sam sve renovirao. Naišla je bujica i za sat vremena sve uništila -, rekao je Vedran.

Ne pamti ovakvu poplavu na ovom području.

-Živa je glava i šta je tu je. Ali ovdje će trebati godine renoviranja. Uništeno je sve u kući, od novaca, dokumenata, dječijih i naših stvari, ostali smo bez svega -, dodao je Vedran.

Zvjezdan Mihajlović čisti poplavljenu kuću i dvorište.

-Sinoć sam došao iz Slovenije i imao sam šta da vidim. Katastrofa. Sve je odnešeno, građa, cigla, ciment, voda je odnijela dva pomoćna objekta i sve u njima. Ovako nešto ne pamtim, nikada nije ovako bilo. Ovdje sam 42 godine - izjavio je Zvjezdan.

Strah ga je novih padavina.

I Niko Čančar sa porodicom i prijateljima čisti dvorište i prizemlje kuće.

-Sve se desilo u pola sata. Bio sa ispred kuće i samo što sam ušao, voda je za pet minuta naišla i sve poplavila. Vidio sam da rijeka od pola metra ide kraj kuće. Bilo je sve gore i gore. Voda je došla do prozora - izjavio je Niko.

O poplavama i šteti koja je pričinjena govorio je i načelnik opštine Teslić Milan Miličević.

-Trenutno su ekipe na terenu i raščišćavaju posljedice onoga što se dogodilo sinoć. Sve se dogodilo u nekih 20-tak minuta. Za 20-tak minuta došlo je do bujičnih poplava u rječicama i potocima koji su poprilično bezazleni kada je miran period, bez padavina - izjavio je Miličević.

Prema njegovim riječima, zahtjev za pomoć će biti upućen svim relevantnim institucijama.

-Imali smo slučaj jedne porodice, koja ima malu bebu, a koja se više ne može vratiti u svoju kuću jer je potpuno poplavljena. Njih smo smjestili u jedan stan koji imamo za takve situacije - izjavio je Miličević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana