Vasiljević: Gradski budžet uskladiti sa potrebama saniranja posljedica

Srna
Vasiljević: Gradski budžet uskladiti sa potrebama saniranja posljedica

BANjALUKA - Odbornik PDP-a u Skupštini Doboja Slobodan Vasiljević rekao je da hitno treba pristupiti rebalansu budžeta tog grada i prilagoditi ga potrebama saniranja posljedica epidemije virusa korona.

Vasiljević, koji je i član Predsjedništva PDP-a, kaže da sve kapitalne investicije koje nisu prioritetne treba odgoditi za narednu godinu, te racionalizovati sve troškove, tekuće grantove i izdvajanja.

On predlaže moratorijum na sva zapošljavanja u gradskoj upravi i javnim preduzećima do kraja godine, te umanjenje plate na visinu jedne i po prosječne plate za sve izabrane i imenovane funkcionere, direktore i pomoćnike direktora javnih preduzeća, načelnike, savjetnike u gradskoj upravi i javnim ustanovama.

Vasiljević kaže da su ove mjere neophodne da bi sredstva bila usmjerena privrednim subjektima s ciljem sanacije gubitaka, kao i poljoprivrednim proizvođačima, penzionerima, socijalno ugroženim građanima, te zdravstvenim ustanovama za nabavku medicinskih sredstava i opreme.

U saopštenju PDP-a se navodi da Vasiljević predlaže da tokom vanrednog stanja plaćanja računa za grijanje i vodu budu oslobođeni poslovni subjekti kojima je zabranjen rad, obrazovne i zdravstvene ustanove, kao i građani koji su bez posla, penzioneri i socijalno ugroženi.

"Od pomoći će biti i mjera dodjele sjemenskih paketa svim domaćinstvima koja imaju obradivu površinu", dodao je Vasiljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana