Cvijanović: Uz mlade posvećene sportu Srpska ima sportsku budućnost

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Banjaluci da je sa finalistima košarkaškog Kupa Srpske u muškoj i ženskoj kategoriji razgovarala o podršci u narednom periodu, te istakla da uz takve mlade, koji su posvećeni sportu, Srpska ima svoju sportsku budućnost.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo jer je imala priliku da razgovara sa sportistima koji su doprinijeli da Republika Srpska može da bude ponosna na ostvarene uspjehe u oblasti sporta, te da od njih čuje i koji su to njihovi izazovi, ali i ambicije za buduće vrijeme.

"Razumijemo da naši klubovi moraju da imaju podršku institucija i na lokalnom i na republičkom nivou, te je ovaj sastanak jedan od načina da se ta podrška i pokaže. To je moralna, institucionalna, ali svakako i određena finansijska podrška, o čemu smo danas i razgovarali", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon sastanka.

Ona je istakla da finalisti, koji su pokazali najbolje umijeće na Kupu Republike Srpske, zalužuju da im se ukaže posebna pažnja.

"Počastvovana sam što danas mogu biti u njihovom društvu, da razgovaramo o tome šta su potrebe našeg sporta i sportskih klubova, te na koji način ostvariti bolju saradnju sa institucijama", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je čestitala finalistima Kupa ostvarene rezultate, te izrazila zadovoljstvo jer su i oni svjesni izazova koji se nalaze pred institucijama, ali i zadovoljni nivoom saradnje koja postoji.

"Ali, nikada nije na odmet unapređivati tu saradnju i razmatrati koji su to načini da idemo dalje", rekla je Cvijanovićeva.

Sastanku u Palati Republike prisustvovala je i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana