Univerzitet u Banjaluci: Prijemni ispit za studente 1. jula

A. J. R.
Univerzitet u Banjaluci: Prijemni ispit za studente 1. jula

Banjaluka - Univerzitet u Banjaluci objaviće 12. juna konkurs za upis nove generacije studenta, dok će polaganje prijemnog ispita biti organizovano 1. jula.

Na banjalučkom Univerzitetu ističu da će prijem dokumenata zainteresovanih kandidata trajati od 17. do 28. juna, a  upis brucoša koji polože prijemni ispit i steknu pravo upisa na prvu godinu studija od 8. do 12. jula ove godine.

- Drugi upisni rok biće organizovan na fakultetima i studijskim programima koji u prvom roku ne upišu planirani broj studenata. Prema Akademskom kalendaru, planirano je da drugi upisni rok bude realizovan od 21. avgusta do 20. septembra - stoji na sajtu Univerziteta u Banjaluci.

Naveli su da kandidati prilikom prijave mogu konkurisati na dva ili više studijskih programa, s tim da pravo upisa mogu ostvariti samo na jednom od izabranih studijskih programa.

Na banjalučkom Univerzitetu trenutno studira oko 17.000 studenata iz svih krajeva RS, ali i iz inostranstva. Nastava se izvodi na 17 fakulteta, na ukupno 64 studijska programa prvog ciklusa studija, 71 programu drugog ciklusa, te na 12 studijskih programa trećeg ciklusa studija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana