Uložena znatna sredstva za razvoj opštine Čelinac

Srna
Uložena znatna sredstva za razvoj opštine Čelinac

Čelinac - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Čelincu da je Vlada Srpske u ovom mandatu uložila više od 20 miliona KM na području ove opštine, a da je u ovoj godini obezbijeđen milion KM za realizaciju značajnih projekata.

“Uz ovo treba dodati sve druge programe koji su značajni za razvoj lokalne zajednice, odnosno mjesnih zajednica i ruralnih krajeva. To se odnosi na asfaltiranje lokalnih i seoskih puteva i sve ostale projekte. Ovdje smo zaista podržali sve ono što je opština navela da je važno”, rekla je novinarima Cvijanovićeva, nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Čelinac.


Ona je istakla kvalitetan rad opštinske administracije u Čelincu i da se rješava pitanje izgradnje gradskog mosta, te podsjetila da je izgrađena nova osnovna škola.

“Želim da pohvalim što je uz podršku Vlade i učešće opštine izgrađeno oko 14 kilometara mreže za vodovod i kanalizaciju. Još jedan od velikih problema je time riješen”, dodala je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, opština odlično funkcioniše i ima stabilnu skupštinsku većinu, te pokazuje veliku inicijativu i kada je riječ o Vladi Srpske, jer redovno upućuje projekte, zahtjeve.

“Ova opština je ispunila jedan od planova Vlade prevodeći funkcionisanje Doma zdravlja na trezorski sistem rada, što dobro funkcioniše. Taj test je dobar pokazatelj za druge da ne treba da imaju straha i ovo će biti stimulativno za druge opštine”, rekla je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković naglasio je da su građani opštine zahvalni premijeru Srpske za doprinos razvoju ove lokalne zajednice i Republike Srpske.

“To se mjeri u desetinama miliona KM u prethodnom periodu i možemo biti ponosni na njen rad. Vlada je podržala izgradnju nove osnove škole za šta je izdvojeno četiri miliona KM, uređenje korita rijeke Vrbanje za šta je izdvojeno dva miliona KM i niz razuličitih projekata koji su se odnosili na sanaciju posljedica poplava. Značajno je i što su građani dobili vaučere za saniranje štete od poplava”, rekao je Zeljković.

On kaže da će u narednih nekoliko dana biti potpisan ugovor za izgradnju centralnog gradskog mosta za šta je milion KM obezbijedila Vlada Srpske.

Zeljković je Cvijanovićevoj uručio plaketu počasnog građanina, koja joj je dodijeljena povodom Dana i krsne slave opštine Čelinac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana