Ugljevik: Perić posjetio petočlanu porodicu Nikolić

Srna
Foto: Srna

UGLjEVIK- Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je danas u Maleševcima petočlanu porodicu Nikolić, kojoj je iz sredstava EU, uz podršku UNDP-a i opštinskog budžeta, izgrađena kuća, stradala u klizištima 2014. godine.

Perić, koji je djecu Nikolića darovao novogodišnjim paketićima, rekao je da je na ovaj način riješeno stambeno zbrinjavanje ukupno 16 porodica sa područja opštine Ugljevik.

"U prethodnom periodu na ovaj način riješili smo pitanje 12 porodica, a dodatne četiri porodice su završni dio ovog projekta, na zadovoljstvo svih", rekao je Perić.

On je pojasnio da je opština Ugljevik u ovom projektu imala dominantnu ulogu, budući da je riješila imovinsko-pravne odnose, za određen broj objekata obezbijedila zemljište, uradila ispitivanje terena i kompletnu infrastrukturu, izdala građevinsku dozvolu, ali i finansijski učestvovala u gradnji stambenih objekata.

Perić je naveo da, osim ovog, opština Ugljevik ima i projekat stambenog zbrinjavanja višečlanih i socijalno-ugroženih porodica u stanju stambene potrebe.

Savo Nikolić zahvalio je svima koji su učestvovali u gradnji stambenog objekta, a posebno opštini Ugljevik koja je bila nosilac projekta.

"Imam troje djece, od kojih dvoje pohađa osnovnu školu. Zaposlen sam preko firme Boračke organizacije Bors preporod", rekao je Nikolić, čija je porodica 2014. godine usljed obilnih padavina i klizišta ostala bez kuće, a u prošloj godini uselili su se u novi stambeni objekat.

Porodicu Nikolić su, osim Perića, posjetili i predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić i direktor ugljevičkog preduzeća "Kompred" Milan Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana