Udruženje "Kraljevina Srbija": Uskršnji paketići i pomoć školama na Kosovu i Metohiji

Srna
Udruženje "Kraljevina Srbija": Uskršnji paketići i pomoć školama na Kosovu i Metohiji

BEOGRAD- Udruženje "Kraljevina Srbija", čiji je pokrovitelj princ Aleksandar Karađorđević, podijelilo je uskršnje paketiće djeci, ugroženim porodicama i školama na Kosovu i Metohiji, čija je vrijednost veća od 50.000 evra.

Porodice iz sela Vrbovac, Straža i Ranilug dobile su pakete hrane za period od mjesec dana, kao i odjeću i obuću za svakog člana porodice.

Kao i prethodnih godina, princeza Katarina poslala je delegaciju na Kosovo i Metohiju da dan poslije Uskrsa uruči pomoć direktno porodicama i školama, saopšteno je danas iz Belog dvora.

Porodice su dobile mašine za veš i krevete sa dušecima, dok je porodici iz sela Ranilug obezbijeđen šporet na drva, kao i laminat za pod kuće.

Pomoć je stigla i u tri škole na Kosovu i Metohiji, koje imaju ukupno 99 učenika.

Škole u Drenovcu i Vitini dobile su po jedan laptop, komplete školskih udžbenika od prvog do osmog razreda, kao i komplet obrazovnih igračaka za najmlađe učenike i djecu predškolskog uzrasta.

Srednjoj tehničkoj školi u Vitini, koju pohađa 67 učenika, poklonjen je novi laptop, kao i tri kompleta udžbenika, od prvog do četvrtog razreda.

Pomoć je prikupljena i distribuirana u saradnji princeze Katarine Karađorđević i njene fondacije, humanitarne organizacije "Lajflajn" iz Čikaga.

U saopštenju je posebna zahvalnost na donacijama i pomoći izražena gradovima Sremska Mitrovica, Inđija i Bijeljina, kao i Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana