U Trebinju služen pomen vojvodi Nedeljku Vidakoviću

Srna
Foto: Srna

TREBINjE- U Trebinju je danas kod spomenika komandantu Bobanske čete vojvodi Nedeljku Vidakoviću služen pomen povodom 28 godina od njegove pogibije.

Vojvoda Nedeljko Vidaković poginuo je 27. septembra 1994. godine na Borcima kod Konjica, a od iste granate smrtno su stradali i njegovi saborci major Dragan Slijepčević i kapetan Ljubiša Popović, teško je ranjen najmlađi pripadnik ove jedinice Aleksandar Masleša, koji je od posljedica ranjavanja preminuo u januaru 1995. godine.

Bivši komandant Bobanske čete Dragan Ristić rekao je novinarima da je žrtva vojvode Nedeljka Vidakovića bila velika i da je on bio veliki poštovalac srpskog naroda.

"Taj dan kad je poginuo, izgubili smo velikog čovjeka, borca i patriotu koji nikada nije štedio svoj život", rekao je Ristić, ističući da njegovi saborci nikada ne mogu zaboraviti njegovu žrtvu.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je pogibija Vidakovića i njegovih saboraca veliki gubitak i da to ne smije biti zaboravljeno.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Trebinje Dejan Bodiroga rekao je da je stradanje vojvode Vidakovića i još tri njegova saborca bio veliki udar za Trebinjsku brigadu i grad, te izrazio zadovoljstvo što se i danas mnoštvo naroda sjeća i poštuje tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Cvijeće na spomenik vojvodi Nedeljku Vidakoviću položile su delegacije Bobanske čete, grada Trebinja, gradske Boračke organizacije i učenika Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata poginula su 23 pripadnika Bobanske čete Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana