U toku rekonstrukcija ulice u užem centru Vlasenice

Srna
Foto: Srna

VLASENICA- U opštini Vlasenica u toku je rekonstrukcija Ulice Ive Andrića, za šta je opština izdvojila 28.000 KM, a najavljeni su i skori radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice u industrijskoj zoni Kula-Zeban i rekonstrukciji centralnog gradskog trga.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Nevena Stupar rekla je Srni da su toku radovi na skidanju oštećene saobraćajne konstrukcije i postavljanju asfaltnog sloja u Ulici Ive Andrića dužine 136 i širine četiri do šest metara.

Ona je navela da radove u jednoj od najprometnijih ulica u užem gradskom jezgru izvodi preduzeće "Zvornik putevi".

Stupareva je dodala da će uskoro početi i radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice u industrijskoj zoni Kula-Zeban u dužini od oko 236 metara.

"Postojeći lokalni put koji je trenutno širine tri metra biće zamijenjen asfaltiranom ulicom, širine šest metara. Biće urađena drenaža saobraćajnice i odvodi površinskih voda, kao i horizontalna i vertikalna signalizacija", izjavila je Stupareva.

Ona je najavila i nastavak radova u ruralnim područjima gdje se planira nasipanje lokalnih puteva, a neke dionice biće asfaltirane.

Stupareva je rekla i da su završeni radovi na izgradnji zgrade za porodice izbjeglih i raseljenih lica i da se radi na spoljašnjem uređenju.

Ona je rekla da će biti nastavljeni i radovi na izgradnji studentsko-đačkog doma, te da će početkom jula početi radovi na rekonstrukciji centralnog gradskog trga, gdje će biti podignuto centralno spomen-obilježje poginulim srpskim borcima u 20. vijeku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana