U srijedu slab snijeg i osjetno hladnije

Srna
U srijedu slab snijeg i osjetno hladnije

BANjALUKA - U Republici Srpskoj narednih dana očekuje se mjestimično oblačno vrijeme, u zapadnim i sjevernim krajevima sa mjestimično slabom kišom, a u srijedu, 14. aprila, osjetno hladnije vrijeme i slab snijeg, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U zapadnim i sjevernim krajevima Srpske sutra će mjestimično biti slabe kiše.

Tokom prijepodneva i dana očekuje se prolazak fronta uz kišu u zapadnim i sjevernim krajevima, i pljuskove na jugozapadu i jugu, a potom će se oblačnost sa padavinama proširiti na većinu predjela.

Uz zahlađenje u sjevernoj polovini zemlje kiša može preći u susnježicu i snijeg.

Dnevna temperatura će biti u osjetnom padu, minimalna jutarnja temperatura vazduha od jedan do šest stepeni, na jugu oko 10 stepeni, a najviša dnevna biće od 10 do 15, na planinama od pet stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 14.aprila, tokom noći i jutra biće oblačno mjestimično sa slabom kišom i snijegom i osjetno hladnije vrijeme, tokom dana oblačno sa padavinama, u sjevernim predjelima sa kišom, a u višim i na planinama sa slabim snijegom, na krajnjem jugu promjenljivo do pretežno oblačno i suvo.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od minus dva do četiri, na jugu oko šest na planinama od minus tri stepena, a najviša dnevna temperatura vazduha od jedan do sedam, na jugu oko 14, a na planinama od minus jedan stepen Celzijusov.

U četvrtak, 15. aprila, ujutru će biti umjereno do pretežno oblačno, tokom dana promjenljivo, u sjevernim predjelima moguće su slabe padavine, dok će na jugu biti promjenljivo sa sunčanim periodima.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha od minus jedan do pet, na planinama od minus četiri, najviša dnevna temperatura vazduha od jedan do sedam, na jugu oko 15, na planinama od nula stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana