U petak Komemorativna sjednica Skupštine opštine Srebrenica

Srna
U petak Komemorativna sjednica Skupštine opštine Srebrenica

SREBRENICA - Komemorativna sjednica Skupštine opštine Srebrenica na kojoj će biti odata počast svim nevino stradalim stanovnicima ove lokalne zajednice u posljednjem ratu, biće održana u petak, 10. jula.

Početak sjednice, koja će biti održana u lokalnom Kulturnom centru, zakazan je za 11.00 časova.

Odbornici su prije trinaest godina zaključili da su u ovoj opštini stradali pripadnici srpskog i bošnjačkog, ali i ostalih naroda, i od tada se svake godine tradicionalno, 10. jula održava komemorativna sjednica lokalnog parlamenta i odaje pošta svim nevino nastradalim Srebreničanima.

Osim odbornika, kao i svake godine, očekuje se da komemorativnoj sjednici prisustvuju predstavnici političkog, kulturnog i privrednog života ove opštine, nevladinog sektora, kao i međunarodnih organizacija i viših organa vlasti.

Zbog epidemioloških mjera upućen je manji broj pozivnica i očekuje se prisustvo manjeg broja zvanica nego prethodnih godina.

U subotu, 11. jula, biće održana komemoracija nastradalim Bošnjacima u Potočarima, takođe, sa manjim brojem učesnika i zvanica nego prethodnih godina zbog prevencije širenja kovida-19.

Na Petrovdan, 12. jula, kod Kosturnice i dva spomen-obilježja nastradalim Srbima u dva posljednja rata u selu Zalazje biće služen parastos i odata počast srpskim civilima i vojnicima ovog kraja poginulim i ubijenim na Petrovdan 1992. godine u selima oko Srebrenice i Bratunca i svim Srbima srednjeg Podrinja poginulim u posljednjem ratu, kao i stradalima u Drugom svjetskom ratu u ovom selu.

U danima održavanja ovih godišnjica biće pojačane mjere bezbjednosti, a na putevima srednjeg Podrinja dolaziće do privremenih izmjena režima saobraćaja i na snazi će biti zabrana prevoza eksplozivnih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana