U Novom Gradu počeli "Dani našeg sela"

Srna
Foto: Srna

NOVI GRAD - U Novom Gradu počela je dvodnevna izložbeno-prodajna manifestacija "Dani našeg sela" na kojoj su 23 izlagača predstavila med, pčelinje proizvode, voće, povrće, sireve, ljekovito bilje i ručne radove.

Rukovodilac prijedorske kancelarije Privredne komore Dijana Đaković rekla je da je pandemija virusa korona otežala život i poslovanje i da pokušavaju da pomognu privrednicima prebrode probleme.

Ona je dodala da to ima i drugu stranu jer su možda istovremeno shvatili koliko je značajno osloniti se na vlastite snage, obraditi neke parcele koje su stajale i proizvesti kvalitetne proizvode.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je da je ovo prilika da građani kupe proizvode poznatog porijekla i dokazanog kvaliteta.

Drljača je naveo da poljoprivreda zauzima značajno mjestu u ovoj lokalnoj zajednici i da je iz opštinskog budžeta za 262 korisnika obezbijeđeno 147.000 KM podsticaja u prošloj godini.

"Osim toga, naši poljoprivredni proizvođači, njih 299 od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dobili su 1.470.000 KM podsticaja za prošlu godinu", dodao je Drljača.

On je naveo da je proteklih godina realizovano dosta projekata u vezi sa putevima i vodosnabdijevanjem u seoskom području, te da je od prošle godine opština u sistemu protivgradne preventive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana