U Domu učenika u Bijeljini smještaj za oboljele sa blagim simptomima

G.S.
U Domu učenika u Bijeljini smještaj za oboljele sa blagim simptomima

BIJELjINA - Tokom obilaska karantina za oboljele od virusa korona u Domu učenika u Bijeljini, koji će danas biti stavljen u funciju, gradonačelnik Mićo Mićić ocijenio je da objekat ispunjava sve neophodne uslove za ovu namjenu.

"Objekat ima svu logistiku potrebnu za karantin, mogućnost da se sprema hrana i dobre higijenske uslove", rekao je Mićić.

Kapacitet Đačkog doma je 188 kreveta, a ako bude potrebe za dodatni smještaj oboljelih u Bijeljini obezbijediće se uslovi u sportskoj sali Poljoprivredne i medicinske škole, saopšteno je iz Gradske uprave.

"U prostorije doma danas će biti smještene četiri osobe iz Bijeljine koje su pozitivne na virus korona, a kućni karantin za oboljele će biti ukinut", rekao je Mićić.

On je dodao da će karatin pri Bolnici "Sveti vračevi", kapaciteta 80 kreveta, biti korišćen za eventualne teže slučajeve, odnosno za one pacijente kojima je neophodna svakodnevna medicinska pomoć.

Direktor Doma zdravlja u Bijeljini Duško Milovanović ocijenio je uslove u Domu učenika kao izvanredne.

"U karantinu će biti smještene osobe pozitivne na virus korona, ali koje nemaju simptome ili imaju blagu kliničku sliku bolesti, a u toku je obuka zaposlenih koji će biti logistička podrška smještenima pacijentima", naveo je Milovanović.

Monitoring njihovog zdravstvenog stanja vršiće se neprestano i ako se procijeni da je potrebno osobu zbog zdravstvenog stanja hospitalizovati, to će biti izvršeno u dogovoru sa Bolnicom "Sveti vračevi".

Milovanović je zahvalio rukovodstvu Doma učenika koje je izvršilo sve neophodne pripreme za karantin, u skladu sa preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Direktor Doma učenika u Bijeljini Vladimir Vulović rekao je da će u ovoj ustanovi nastojati da pacijenti imaju što bolje uslove i poželio da se što prije oporave.

"Učinićemo sve da ljudima boravak u karantinu učinimo što podnošljivijim, pored prostorija dnevnog boravka i televizijske sale, imaće dostupan internet", najavio je Vulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana