U Brčkom održana smotra veterana folklora

Srna
U Brčkom održana smotra veterana folklora

BRČKO - U Brčkom je večeras održana Smotra veterana folklora na kojoj je učestvovalo 14 kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske i distrikta.

Smotra je održana u organizaciji Veterana folklornog ansambla Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta”, a otvorili su je domaćini “Igrama iz Timočke krajine”.

Rukovodilac Veterana folklornog ansambla brčanske “Prosvjete” Daliborka Marković rekla je novinarima da je proteklih 12 godina, koliko veterani postoje, obilježio uspješan i bogat rad ansambla, te brojni revijalni nastupi na smotrama širom Srpske i Srbije.

“Obradili smo više od deset koreografija srpskih igara iz različitih krajeva Republike Srpske i Srbije. Imamo 30 članova, od kojih su neki u folkloru još od mlađih dana. Iako smo različitih godina, u igri smo kao jedno i funkcionišemo kao jedna velika porodica”, kaže Markovićeva.

Ona je napomenula da imaju dobru saradnju sa lokalnim i kulturno-umjetničkim društvima iz regiona, te podsjetila da u Srbiji i na našim prostorima ima više od stotinu veteranskih folklornih društava./kraj/mak/sđp/foto

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana