U Bratuncu otvorena nova zgrada opštinskog administrativnog centra

Srna
Foto: Srna

BRATUNAC- Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i načelnik Bratunca Lazar Prodanović svečano su danas, povodom Dana opštine, otovrili novu zgradu opštinskog administrativnog centra u koji je ukupno uloženo 3.200.000 KM.

Nova zgrada opštinske administracije ima površinu 2.500 metara kvadratnih i u njoj će biti smještene sve službe ove lokalne zajednice.

Projekat se realizuje od 2020. godine od kada je ukupno uloženo 3.200.000 KM za izgradnju zgrade, njeno opermanje i uređenje okolonog prostora.

Srbija je za ovu zgradu izdvojila jedan milion KM, a preostali dio Vlada Republike Srpske i opština.

Ugovor o izagradnji ove zgrade 17. juna 2020. potpisao je tadašnji načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović i predstavnik Konzorcijuma pet firmi i vlasnik bratunačkog preduzeća "Progres" Vujadin Savić.

U okviru obilježavanja Dana opštine Bratunac prethodno je održana svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj su uručena opštinske nagrade i priznanja pojedincima i kolektivima zaslužnim za razvoj i afirmaciju ove lokalne zajednice, kao i najboljim studentima.

Skupština opštine Bratunac je 2006. godine utvrdila da se 25. septembar obilježava kao Dan ove opštine, jer se ime Bratunca, kao opštinskog centra, prvi put pominje 25. septembra 1927. godine, kada su održani prvi opštinski i poslanički izbori u ovom mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana