Trodnevna manifestacija za liječenje Tijane Radović

Srna
Foto: Srna

MILIĆI- U Srednjoškolskom centru /SŠC/ "Milutin Milanković" Milići sutra će početi trodnevna humanitarna manifestacija "Ogledalo duše" namijenjena prikupljanju novčanih sredstava za liječenje Tijane Radović iz Bratunca.

Jedan od organizatora manifestacije Olja Babić, koja je i zamjenik predsjednika Savjeta učenika SŠC-a, izjavila je Srni da će od 12.00 časova biti upriličena izložba radova i nastup učenika milićkih osnovne i srednje škole, te obdaništa "Poletarac".

Ona je rekla da će od 18.00 časova u Sportskom centru biti održano tradicionalno veče na kojem će nastupiti kulturno-umjetnička društva iz Bratunca i Milića, a u srijedu, 5. oktobra, u Sportskom centru od 10.30 časova sportsko takmičenje osnovaca, srednjoškolaca i mališana iz obdaništa "Poletarac".

Babićeva je dodala da će za kraj manifestacije u četvrtak, 6. oktobra, od 18.00 časova biti održano književno i muzičko veče.

"Novcem dobijenim za učešće na seminaru koji je organizovala omladinska organizacija iz Sarajeva `SHL` odlučili smo da priredimo manifestaciju koja će omogućiti prikupljanje sredstava za Tijanu Radović, a sav prihod od ulaznica ići će na njen račun", navela je Babićeva.

Koordinator Savjeta učenika u SŠC-u Radojka Savkić rekla je da ovu akciju organizuju zajedno sa Savjetom učenika osnovne škole i milićkim obdaništem i da žele da pokažu da zajedno mogu postići sve, te pozvala građane da daju svoj doprinos ovoj humanitarnoj manifestaciji.

Tijana Radović iz Bratunca liječi se od limfoblastne leukemije, a za terapiju matičnim ćelijama na jednoj klinici u italijanskom gradu Bolonja potrebno je obezbijediti 160.000 evra.

Do kraja oktobra ljudi dobre volje mogu pomoći pozivom na humanitarni broj 1403 i donirati jednu KM za Tijanino liječenje.

Do sada su u ovoj hiumanoj misiji učestvovali mnogi mladi ljudi, sportisti, udruženja, a među njima je Vlada Republike Srpske.

Pomoć za Tijanino liječenje može se uplatiti i na račune: 5514502573910 858, IBAN: BA395514502873911197.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana