Trebinjski gimnazijalci umjesto maturske proslave pomogli sugrađaninu

Srna
Trebinjski gimnazijalci umjesto maturske proslave pomogli sugrađaninu

TREBINjE - Maturanti trebinjske gimnazije odlučili su da dio novca namijenjenog za svečane haljine, odijela i maturske fotografije doniraju sugrađaninu Miodragu Jahuri koji se nalazi u teškoj materijalnoj situaciji.

U akciji trebinjskih maturanata prikupljene su 672 KM koje su danas uplaćene na Jahurin račun.

Oko 90 maturanata trebinjske gimnazije trebalo je da večeras proslave svoje matursko veče, ali zbog epidemije virusa korona, ono neće biti održano.

Maturantkinja Nikolina Škiljević u pismu upućenom svojoj generaciji istakla je da iako nemaju priliku da ostvare svoju radost, mogu na ovaj način druge učiniti radosnim.

"S obzirom da smo bili spremni da odvojimo stotine maraka za haljine, odijela, šminku, frizuru, smatram da sada možemo da makar malo novca damo nekome za nešto što život znači. Ne mora to da bude puno, neka bude od srca, jedan novčani prilog naše generacije koji bismo mu predali upravo tog našeg 25. maja", napisala je Škiljevićeva.

Trebinjac Miodrag Jahura jedan je od najmlađih boraca Bobanske čete Vojske Republike Srpske, koji sada živi sa bolesnom majkom od 200 KM mjesečno.

Teška materijalna situacija ove porodice nedavno je dodatno otežana jer im je uginula krava koja je bila jedan od glavnih izvora prihoda.

Broj žiro računa na koji se mogu uplatiti novčana sredstva za Miodraga Jahuru je NLB Banka: 5620088123619638.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana