Trebinje: Ćurić i radnici Gradske uprave dali krv

Srna
Foto: Srna

TREBINjE- Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i članovi aktiva Dobrovoljnih davalaca krvi Gradske uprave Trebinje dali su danas krv u Službi za transfuzijsku medicinu za potrebe pacijenata trebinjske bolnice.

"U vrijeme pandemije, što je i očekivano, smanjen je broj davalaca, ali ne smijemo da stanemo. Ova dragocjena tečnost mnogima život spasava", rekao je Ćurić.

On je ukazao da je Trebinje prepoznatljivo po velikom broju davalaca krvi, što je na ponos svih.

"A kad svi mogu, zašto ne bi i gradonačelnik. Moramo da budemo solidarni, posebno u ovako teškim vremenima", poručio je Ćurić, koji je do sada 15-ak puta dao krv.

Dvodnevnoj humanoj akciji odazvali su se, osim gradonačelnika Trebinja i zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković, te načelnici odjeljenja Gradske uprave.

Načelnik Službe za transfuzijsku medicinu Trebinje Dragan Šarenac rekao je da je ovo 18. organizovana akcija u ovoj godini i da je do sada prikupljeno oko 550 jedinica krvi, što je na prošlogodišnjem nivou.

"Međutim, ove dvije godine su bile posebne zbog pandemije. Mnoge smo akcije morali da otkažemo, a bile su smanjene i potrebe za najdragocjenijom tečnosti. Brojke su stoga manje u odnosu na sve prethodne godine", naveo je Šarenac.

On je istakao da je najznačajnije da krvi ima uvijek dovoljno za liječenje pacijenta i da nikada nijedan pacijent trebinjske bolnice nije uskraćen za jedinicu krvi koja mu je potrebna.

"Stepen razvoja davalaštva u našem gradu i regiji i naša služba za transfuziju, garancija su i za ubuduće da će svi pacijenti bolnice imati na raspolaganju potrebne jedinice najdragocjenije tečnosti", poručio je Šarenac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana