Trebinjcima predstavljen film "Zaštićeno blago"

Srna
Trebinjcima predstavljen film "Zaštićeno blago"

TREBINjE - Zavod za zaštitu kulturno-istorijskog i privrednog nasljeđa Republike Srpske predstavio je večeras u Trebinju dokumentarno-promotivni film o zaštićenim područjima prirode Republike Srpske "Zaštićeno blago".


U filmu "Zaštićeno blago" predstavljena su zaštićena područja Republike Srpske koja su smještena na oko 32.000 hektara.

Načelnik Odjeljenja za zaštitu prirodnog nasljeđa u ovom zavodu Dragan Kovačević ističe da je film nastao iz želje da se nakon 26 godina rada Zavoda pokaže sve ono lijepo što Republika Srpska ima.

"Najveća želja nam je da ovaj film postane edukativnog karaktera i da ga pokušamo uvrstiti u sistem obrazovanja, da djeca u ranoj mladosti upoznaju Republiku Srpsku i sve njene prirodne vrijednosti", kaže Kovačević.

Direktor Republičkog zavoda za kulturno-istorijsko i prirodno nasljeđe Jasna Milešević rekla je da je ovo svojevrstan kulturni karavan koji je krenuo po Srpskoj.

"Prije Trebinja film je prikazan u Banjaluci i Gradišci, a već u narednom periodu biće prikazan u Bijeljini i Istočnom Sarajevu", navela je Mileševićeva.

U okviru promocije filma danas je u Trebinju održana i kreativna radionica za najmlađe Trebinjce na kojoj su oslikavali prirodna bogatstva svog kraja.

Režiser i scenarista filma "Zaštićeno blago" je Nikola Deretić, a producent Zavod za zaštitu kulturno-istorijskog i privrednog nasljeđa Republike Srpske.

Večerašnja promocija filma održana je u galeriji Muzeja Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana