Tradicionalni turnir u malom fudbalu u Mrkonjić Gradu: Sportskim duhom pobjeđuju prepreke

Danijela Bajić
Tradicionalni turnir u malom fudbalu u Mrkonjić Gradu: Sportskim duhom pobjeđuju prepreke

MRKONjIĆ GRAD - Tradicionalni Gradski turnir, koji opština Mrkonjić Grad već 15. godinu zaredom organizuje u znak sjećanja na povratak stanovništva poslije Odbrambeno-otadžbinskog rata, pokazao je da sportski duh pobjeđuje sve prepreke.

  Uprkos tome što manifestacija ove godine izgleda drugačije zbog pandemije virusa korona pa će, između ostalog, izostati i vatrena navijanja publike, to nije obeshrabrilo takmičare. Naprotiv, broj prijavljenih ekipa nikad nije bio veći.

Turnir, koji su u petak otvorili načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević i predsjednik Kluba malog fudbala (KMF) Policajac Borislav Šarić u sportskoj dvorani “Nova banka”, trajaće do 3. februara.

- Turnir se, nažalost, održava bez prisustva publike, jer moramo da ispoštujemo sve epidemiološke mjere. Ipak, ove godine prijavio se rekordan broj ekipa, na šta smo posebno ponosni, jer iako je ovo mala sredina, postali smo nadaleko poznati po sportskim rezultatima - rekao je Vođević.

On je dodao da je učešće uzela 51 ekipa u tri starosne kategorije.

- Riječ je o kvalitetnim ekipama iz 20 lokalnih zajednica BiH i jednoj iz Pančeva. Sve je vrhunski posloženo i organizovano u saradnji sa KMF Policajac, imajući u vidu da je upriličeno pod drugačijim okolnostima - kazao je Vođević i dodao da ovaj turnir organizuju svake godine u saradnji sa  Kulturno-sportskim centrom “Petar Kočić”.

U toku dana, priča Vođević, igraju se dvije utakmice sa po tri ekipe, a sve kako bi ispoštovali mjere i izašli u susret učesnicima koji dolaze iz malo udaljenijih lokalnih zajednica.

-  Uoči obilježavanja Dana opštine, odnosno 3. februara, kada bude organizovano finale, biće uručeni pehar i plakete za najbolje sportiste i klubove u protekloj godini. To već radimo tradicionalno u okviru obilježavanja Dana opštine, 4. februara - kazao je Vođević i naglasio da će građani to moći da prate putem televizijskog prenosa uživo.

Pobjednici u seniorskoj konkurenciji, prema njegovim riječima, dobiće 3.500 KM, pehar i diplome, dok će poraženi u finalu dobiti 1.500 maraka.

- Svašta smo planirali za proslavu Dana opštine, ali odustali smo od mnogo toga zbog ograničenog okupljanja. Sve ćemo to nadoknaditi iduće godine bude li epidemiološka situacija povoljnija, a nadam se da hoće, jer ovaj događaj za nas znači mnogo i to sa više aspekata - istakao je Vođević.

Dan kad su se vratili u razrušeni grad, 4. februar, Vođević ističe da svi mještani posebno doživljavaju, tog dana se, kaže, bude razne emocije.

Obavještenja

Svi koji su zainteresovani za turnir mogu se informisati putem “Fejsbuk” stranice i sredstava javnog informisanja lokalne zajednice koja će prenositi rezultate i sadržaje turnira.

Na stranici je navedeno koje ekipe treba da odigraju utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana