Titova pećina od danas otvorena za strane i domaće turiste

Srna
Titova pećina od danas otvorena za strane i domaće turiste

DRVAR - Titova pećina u Drvaru od danas je ponovo otvorena za strane i domaće turiste nakon što je završena prva faza njene rekonstrukcije.

- Postavljene su zaštitne mreže i željezna konstrukcija iznad baraka u pećini da bi se osigurala lokacija od potencijalnih odrona. Izvršena je i rekonstrukcija krovova, pa je Titova pećina od danas otvorena za turiste - potvrdila je Srni načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

Ona je navela da su sredstva za završetak ove faze uređenja 2019. godine osigurana zahvaljujući Ministarstvu ekologije i turizma i Ministarstvu kulture i sporta Federacije BiH u iznosu od 54.000 KM.

- U narednom periodu biće potrebno opremiti unutrašnjost baraka, izvršiti elektrifikaciju, postaviti rasvjetna tijela i konstantno raditi na unapređenju ovog turističkog potencijala naše opštine - kaže Runićeva.

Runićeva je napomenula da opština Drvar raspolaže brojnim turističkim potencijalima.

- U narednom periodu radićemo na razvijanju i unapređenju turističkih ponencijala opštine Drvar kao što su planina Klekovača, izvor rijeke Baštašice, paraglajding poletište kao i srednjovjekovni Visuć-grad - dodala je Runićeva.

Suzana Jović, direktor Javne ustanove Centar za kulturu i sport iz Drvara u sklopu kojeg se nalazi i Spomen-kompleks "25. maj", rekla je da je Titova pećina sinonim za Drvar.

- Od danas spremno dočekujemo turiste kako iz zemlje tako i iz regiona. Svi su dobrodošli u Drvar - grad antifašizma i heroja - rekla je Jovićeva za Srnu.

Titova pećina bila je zatvorena od prošle godine kada je odron usljed kiša uništio barake na ulazu u pećinu.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana