Svečanom sjednicom obilježen Dan i krsna slava opštine Čelinac

Srna
Svečanom sjednicom obilježen Dan i krsna slava opštine Čelinac

ČELINAC - Dan i krsna slava opštine Čelinac - Sabor Svetog arhangela Gavrila obilježeni su svečanom sjednicom kojoj su večeras prisustvovali predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te ministri u Vladi Srpske.

Sjednici su prisustvovale i brojne ličnosti iz političkog, privrednog i društvenog života Srpske i predstavnici bratskih opština Majdanpek, Trstenik i Zvečan.

Na svečanoj sjednici uručene su tri plakete opštine za dostignuća i doprinos od izuzetnog značaja. Dobili su ih Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, direktor Univerzitetsko-kliničkog centra /UKC/ Srpske Vlado Đajić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Boris Pašalić.

U ime nagrađenih opštinskom rukovodstvu se zahvalio Đajić koji je rekao da mu je čast biti među ovim dobitnicima, posebno zbog činjenice što se dokazao u svojoj sredini, a Čelinčani su to prepoznali.

“Nastaviću da sa svoje pozicije i dalje pomažem razvoj ove lokalne zajednice, a moram naglasiti da smo svi zajedno uradili ogroman posao tokom pandemije virusa korona i na tu činjenicu sam ponosan”, rekao je Đajić.

Tri opštinske zahvalnice dodijeljene su zaslužnim pojedincima, futsal reprezentativcima BiH Srđanu Ivankoviću i Darku Milanoviću, te aktivisti iz Štrba Nedjeljku Babiću.

Zahvalnice su odlukama načelnika opštine i predsjednika Skupštine opštine Čelinac dobili preduzeće “Tromeđa SBB”, kao i čelinački fotografi Nikola i Vladimir Tadić.

Priznanja pojedincima i kolektivima za dostignuća i doprinos od izuzetnog značaja za razvoj i ugled opštine uručili su načelnik opštine Vlado Gligorić i predsjednik Skupštine opštine Dejan Kurtinović.

Načelnik opštine Vlado Gligorić je istakao da je od prošlogodišnjeg Dana opštine do danas realizovan značajan broj projekata, a za naredni period je rekao da će prioritet biti ravnomjerno ulaganje u sve mjesne zajednice.

Gligorić je naveo da su u ovoj godini planirali da ravnomjerno rasporede u svih 17 mjesnih zajednica budžetska sredstva u iznosu od 416.000 KM, sagledavajući, prije svega, prioritete građana.

Prema njegovim riječima, predviđen je nastavak izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, putne infrastrukture, objekata visokogradnje.

“Nastavićemo da pružamo podršku obrazovnim i kulturnim ustanovama, sportskim kolektivima i brojnim udruženjima. Moram naglasiti da smo u proteklom periodu imali izuzetnu saradnju sa višim nivoima vlasti, prije svega sa Vladom Republike Srpske, te očekujem nastavak uspješne saradnje i u ovoj godini”, naveo je Gligorić.

Predsjednik Srpske u druženju sa građanima Čelinca

 Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović družila se večeras sa građanima Čelinca povodom Dana i krsne slave opštine - Sabor Svetog arhangela Gavrila.
“Slavljenička atmosfera u Čelincu i druženje sa građanima povodom Dana i krsne slave opštine”, napisala je Cvijanovićeva na svom “Instagramu”.

Građani su ovu priliku iskoristili da razgovaraju i fotografišu se sa predsjednikom Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana