Suvim slavinama u Rogatici došao kraj

S. M.
Suvim slavinama u Rogatici došao kraj

ROGATICA - Mukama Rogatičana, koji su često ostajali bez vode zbog preopterećenog sistema, konačno je došao kraj jer je nabavljena i treća pumpa za pumpnu stanicu “grad”.

Naime, najveći dio stanovnika ove opštine snabdijeva se vodom iz vodovoda Ziličina - Rogatica koja se akumulira u pumpnoj stanici “grad”.

Ona je danonoćno radila sa dvije namjenske pumpe snage od po 40 kilovata što je dovodilo do čestih ispada iz mreže i kvarova sa prekidima u isporuci vode, posebno stambenim višespratnicama i naseljima na višim lokacijama poput Đurinog brijega, Ptičijaka i Dolova.

S ciljem poboljšanja stanja, odgovorni u Opštinskoj upravi i preduzeću “Vrela Seljani” koje se brine o vodosnabdijevanju iskoristili su projekat Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske i nabavili još jednu pumpu za vodu u glavnoj pumpnoj stanici u gradu.

- Riječ je o novoj pumpi sa frekventnim regulatorom jačine 40 kilovata sa kojom smo kompletirali cjelokupno pumpno postrojenje sa ukupno 120 kilovata i ona je sada potpuno pogonski osposobljena za normalno snabdijevanje vodom Rogatice i okolnih naselja na duži period i sa znatno većim brojem potrošača nego što ih trenutno broji - rekao je direktor “Vrela Seljani” Aleksandar Vukojičić.

On je istakao da je vrijednost nove pumpe sa potrebnom opremom iznosila oko 25.000 maraka.

- Ona je dio paketa od 100.000 maraka, koliko smo povukli od IRB-a. Preostali dio sredstava iskoristili smo za kupovinu višenamjenskog vozilo marke “reno” i mašinu za sječenje asfalta koja nam je potrebna pri otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži - dodao je Vukojičić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana