Sutra aero-Miting uz učesnike iz šest zemalja regiona

Srna
Foto: Srna

PRIJEDOR- Na prijedorskom aerodromu Urije sutra će biti održan "Aero-miting Prijedor 2022", koji će okupiti učesnike iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Predsjednik Upravnog odbora Aero-kluba "Prijedor" Vladimir Novaković rekao je da će biti veoma zanimljiv program, nekoliko akrobatskih aviona, standardni prikaz letenja sportskih letjelica i jedrilica, te radio-kontrolisanih modela i vazdušnog balona, a biće izvedeni i padobranski skokovi.

"Očekujemo veliki broj posjetilaca. Ograničeni smo s prostorom za parking, policija i naši redari će regulisati saobraćaj i zato molimo sugrađane da dođu pješke ili da vozila ostavljaju dalje od aerodroma. Za autobuse sa školskom djecom iz okolnih opština imamo prostor", izjavio je Novaković novinarima u Prijedoru.

Miting počinje u 12.00 časova, a prethodiće polaganje vijenaca kod spomenika posvećenog slijetanju Franje Kluza i Rudija Čajaveca na prvu slobodnu teritoriju 1942. godine.

Novaković je dodao da su pokrovitelji manifestacije Vlada Republike Srpske i grad Prijedor.

"Od same ideje imali smo njihovu punu podršku, a i od samog početka srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je želju i volju da bude dio nas, tako da je on predsjednik organizacionog odbora", naveo je Novaković.

On je naglasio da aerodrom Urije od 15. maja ima rješenje za privremeni granični prelaz.

Aero-mitingom obilježava se 80 godina od formiranja Prve partizanske avijacije i 70 godina postojanja i rada Aero-kluba "Prijedor", čija će monografija biti promovisana sutra, te dodijeljena priznanja zaslužnim članovima i prijateljima Kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana