Studentkinja bezbjednosti rešeta mreže

Dejan Jovičić
Studentkinja bezbjednosti rešeta mreže

SRBAC - Andrei Ivanović (22) iz Sitneša kod Srpca fudbal je više od igre, a ljubav koju od djetinjstva gaji prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu nije se ugasila do danas.

Andrea je student treće godine Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci i prvotimac Ženskog fudbalskog kluba Sloga iz Srpca. Sa svojom ekipom je nedavno osvojila treće mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske i proglašena za najboljeg strijelca sa 29 pogodaka iz 14 odigranih utakmica. Od malih nogu imala je razna interesovanja, pohađala brojne sekcije u osnovnoj i srednjoj školi, gdje je bila odličan đak, ali je talenat za fudbal najviše od svega dolazio do izražaja.

- Nije mi mogao proći dan bez lopte, pa sam svakodnevno igrala fudbal, naročito sa dječacima iz srbačke Sloge, jer tada nije bilo ženske ekipe. S njima sam učestvovala i na turnirima, gdje smo osvajali prva mjesta. U srednjoj školi smo imali ženski tim sa kojim sam bila prva na regionalnom i treća na republičkom takmičenju, te proglašena za najboljeg strijelca i igrača - rekla je Andrea.

Kada je u Srpcu osnovan ženski fudbalski klub, nije se dvoumila da zaigra i već u prvoj sezoni je postigla najviše pogodaka, zbog čega je proglašena za trećeg najboljeg sportistu opštine Srbac za 2018. godinu. Vrhunac je doživjela ove godine kada je svojim majstorijama očarala ne samo domaće, već i gostujuće navijače, upisujući se u strijelce i po šest do sedam puta na jednoj utakmici, čime je pokazala raskošno fudbalsko umijeće.

- Postići pogodak nije lako, jer pored znanja treba imati i sportske sreće, pa se dešavalo da nekoliko puta u toku utakmice zatresem prečku. Najveći pritisak sam imala u posljednjoj utakmici jer su mi trebala još dva pogotka da završim sezonu na listi najboljih strijelaca, a ekipi pobjeda da osvoji treće mjesto. Iako smo gubile na početku, ostavile smo srce na terenu i uspjele u našoj namjeri. Kada imate tim koji diše kao jedan i koga povezuje ista ljubav, a to je fudbal i želja za uspjehom, onda je samo nebo granica - kaže Andrea.

Dobijala je ponude brojnih klubova, među kojima i banjalučkog Borca, za koji je jedno vrijeme igrala, ali želi da ostane i dalje u Srpcu i pomogne Slogi da ostvari svoj san i osvoji titulu.

- Srbac je malo mjesto u poređenju sa razvijenijim fudbalskim sredinama, ali ima savršenu ekipu, čiji je prosjek oko 17 godina i kojoj su drugarstvo i sloga na prvom mjestu. Imamo najbolje navijače, koji nas redovno bodre i naše protivnice često ostaju u čudu kada vide takvu podršku. Sve su to razlozi zbog kojih želim da ostanem u svom gradu i da uz puno zalaganja i odricanja pokušamo donijeti trofej u Srbac i ući u Premijer ligu BiH - ističe Andrea.

U svemu tome, kako kaže, neće zanemariti fakultetske obaveze, a ostali hobiji će za sada morati pričekati. Dok je pohađala osnovnu školu, učestvovala je na takmičenjima u odbojci, košarci i rukometu, ali i iz istorije, fizike, matematike i vjeronauke, osvojivši čak i titulu učenika generacije. Tokom đačkih dana bila je posvećena pisanju, crtanju i novinarstvu kao član Novinarske sekcije u Centru srednjih škola “Petar Kočić”, a dvije godine zaredom dobijala je i nagradu za najistaknutijeg novinara škole.

Mesi

Domaći fudbal Andrea Ivanović slabije prati, ali ne propušta utakmice Lige šampiona i reprezentacije. Omiljeni igrač još od djetinjstva bio joj je Lionel Mesi.

- Pogledati dobru utakmicu i lijepe golove za mene je pravi užitak - kaže Andrea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana