Studenti medicine proveli dan sa štićenicima “Sunca”

S. M.
Studenti medicine proveli dan sa štićenicima “Sunca”

ROGATICA - Grupa studenata druge i treće godine Medicinskog fakulteta u Foči provela je jedan dan praktične nastave kroz razgovor sa štićenicima Doma za starija lica “Sunce” u Rogatici i njegovim osobljem koje danonoćno bdije nad skoro 80 lica trećeg životnog doba koja su utočište našla u ovoj ustanovi.

Cilj je procjena gerijatrijskog stanja i nivoa njege kroz praktičan razgovor sa štićenicima koga su vodili studenti predvođeni profesorima Natalijom Hadživuković i Srđanom Živanovićem.

Na licu mjesta analizirana je organizacija rada sa starim licima i njihovo zbrinjavanje od dolaska, preko svakodnevnog života do zadnjeg dana boravka u domu.

Na osnovu toga Medicinski fakultet jednom godišnje radi posebnu gerijatrijsku analizu i dostavlja domu na nastavak dobrog rada i otklanjanje uočenih nedostataka.

- Dom za starija lica u Rogatici je dobra naučna baza u kome naši studenti imaju šta vidjeti i naučiti kako praktično treba da se radi sa osobama trećeg životnog doba kojih je sve više od ulice do socijalnih ustanova - naglasio je Živanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana